Čokolada, mak i crveno voće. Tart kojem vrijedi dati priliku da osvoji vaša čula!
Sastojci:
Tijesto:
- 120 g glatkog brašna
- 30 g kakaa u prahu
- 1 jaje
- malo soli
- 50 g šećera u prahu
- 100 g maslaca
Nadjev od maka:
- 2 jaja
- 50 g šećera
- 200 ml vrhnja za šlag
- 100 g tamne čokolade
- 100 g mljevenog maka
- malo soli
Ganache:
- 100 ml vrhnja za šlag
- 150 g tamne čokolade
Za ukras:
- bilo koje intenzivno crveno voće
Priprema:
Najprije napravite ganache. Na slaboj vatri otopite čokoladu u vrhnju neprestano miješajući dok ne dobijete glatku, homogenu smjesu, pa ostavite hladiti na sobnoj temperaturi.
Od sastojaka navedenih za tijesto, umijesite prhko tijesto, utisnite ga u kalup za pitu promjera 23 cm, nabockajte vilicom, prekrijte pek papirom i napunite grahom, rižom ili kuglicama za pečenje, pa pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180-200 °C desetak minuta.
Za to vrijeme napravite nadjev. Istucite jaja sa šećerom. Dodajte malo soli. U vrhnju otopite čokoladu kao i za ganache, dodajte mljeveni mak. Maknite s vatre i umiješajte istučena jaja. Miješajte lagano dok se sve ne sjedini, pa ulijte u tijesto s kojeg ste maknuli papir i opterećenje.
Pecite idućih dvadesetak minuta na 180-200 °C.
Ostavite da se ohladi, čupavo nanesite ganache i dodajte crveno voće prema vašem ukusu.
Tadeja i Timna Bjažević
In T
& T kitchen