U delikatesi popout tartufa, možete uživati i u okrilju svog doma i kuhinje. Brzo i jednostavno pripremite obrok u kojem ćete doista uživati, a pokazat će se izvrsnim izborom i za specijalne prigode.
Sastojci:
- 600 – 800 g junećeg bifteka
očišćenog od žilica i narezanog na medaljone - sol, papar, češnjak
- 2 crna konzervirana tartuf
- maslinovo ulje s okusom tartufa
- maslac, maslinovo ulje
- 300 ml vrhnja za šlag
- široki rezanci
- zelena salata i crveni radič
- ribani tvrdi ovčji sir
Priprema:
Biftek očistite i narežite na
medaljone. Posolite ih, popaprite, natrljajte protisnutim češnjakom i ostavite
da neko vrijeme odstoje. Rezance skuhajte al dente.
Na vrućoj mješavini maslaca i
maslinovog ulja naglo ispržite medaljone, izvadite ih iz tave i držite na
toplom. Na masnoću koja je preostala dodajte vrhnje, maslinovog ulja s
tartufima u količini prema vlastitom ukusu, posolite i popaprite.
Kratko prokuhajte, a onda u umaku
okupajte skuhane rezance.
Medaljone servirajte na podlozi od
rezanaca, naribajte ili narežite tartufe na listiće, dodajte ribanog ovčjeg i
sl. sira i ukrasite rezancima zelene salate i crvenog radiča.
Tadeja i Timna Bjažević
In T & T
kitchen