Također, dobar je i u kombinaciji sa slanim krekerima, tostom ili običnim kruhom – prethodno premazanim s malo maslinovog ulja.
Poslužite ga kao namaz ili kao dip. Baš nedavno sam hummus napravila za jedno opušteno druženje u lijepom društvu. I nestao je u trenu… zajedno sa slanim krekerima iz prethodnog posta 🙂
Sastojci:
- 400 grama slanutka
- 150 grama tahini paste
- 4 režnja češnjaka
- Maslinovo ulje
- Par žličica limunovog soka
- Sol
- Papar
- Svježi peršin
- Slatka mljevena paprika – za posipanje
Priprema:
1. Slanutak stavite močiti u vodu večer prije.
2. Kuhati slanutak s malo soli i malo maslinovog ulja dok skroz ne omekša.
3. Kad je gotov, staviti slanutak u blender, dodati malo vode u kojoj se kuhao, peršin, češnjak, maslinovo ulje, sol, papar, malo limunovog soka i tahini pastu i mikasti sve skupa dok ne dobijete glatku smjesu, pritom pazeći da ne bude prerijetka. Uvijek je lakše dodati još malo vode ako treba.
4. Ako slanutak miksate u nekoliko tura, onda i začine rasporedite tako.
5. Kad sam prošli put radila hummus, nisam imala sezam doma, a nije mi se dalo do dućana pa sam tahini pastu jednostavno izbacila iz recepta i mogu vam reći da je hummus bio jednako dobar 🙂
6. Ukrasite s malo mljevene paprike, svježeg sezama, a ako volite možete dodati i malo narezanih maslina.
Ana Surać
Steamy, creamy…