Za razliku od uvozne, mahom američke literature o prehrani i dijetama, knjiga dr. Gorana Cara ne obećava mršavljenje preko noći, već daje svoje, liječničko mišljenje o najpopularnijim i najrazvikanijim svjetskim dijetama te odgovara na mnoga pitanja koja su si postavili svi koji su ikada držali dijetu – koji su razlozi neuspješnog mršavljenja, kako izabrati način mršavljenja, koliko tjelovježba pridonosi gubitku kilograma te kako spriječiti debljinu.
Ono što ovaj uradak čini drugačijim od niza šarenih knjiga o
mršavljenju, mahom stranih autora, jest činjenica da ne nudi čarobni napitak
kojeg uostalom ni nema, već istinu o mršavljenju i višku kilograma napisanu na
osnovi prakse, ukorijenjenu u znanosti i prije svega u dugogodišnjem radu dr.
Gorana Cara. (Novi list)
“Unatoč brojnim spoznajama koje govore suprotno, debljina se i danas
uglavnom doživljava kao estetski, a ne kao zdravstveni problem. No, danas pouzdano znamo da je debljina prava bolest, uzrokovana raznim
čimbenicima, od genskih do okolišnih i psiholoških”, napisao je akademik
Željko Reiner u predgovoru knjige Hranom protiv debljine dr. Gorana Cara.
Dr. Goran Car susreo se s problemom debljine 1979. godine na završnoj godini
fakulteta, kada se uključio u rad i osnivanje društava za prevenciju i liječenje
arterijske hipertenzije u okviru projekta Svjetske zdravstvene organizacije. Od
tada do danas liječio je zbog prekomjerne težine više od 45 000 pacijenata.
Nakon karijere kardiokirurga u KBC-u Rebro, od 1995. bavi se primarnom
prevencijom kardiovaskularnih bolesti i liječenjem debljine te vodi privatnu
internističku ordinaciju i priprema otvaranje poliklinike.
Nakladnik: Profil