Ordinacija.hr i Kuhari.com kuhaju uživo za tebe!
Priprema:
- Tunu iz konzerve dobro ocijedite i stavite u zdjelu te dodajte nasjeckani mladi luk i malo promiješajte.
- Umiješajte ricotta sir, ulijte svježe iscijeđeni limunov sok i jaje te promiješajte. Dodatno možete dodati limetinu koricu, kopar sol i papar po želji.
- Od sjedinjene mase, rukama oblikujte kuglice promjera oko sedam centimetara. Naravno, možete napraviti i veće ili manje, po vašoj želji.
- Zagrijte maslinovo ulje u tavi za prženje pa na umjerenoj vatri pržite kolačiće četiri-pet minuta sa svake strane, dok ne potamne.
- Kolačiće poslužite uz neki bijeli umak ili uz salatu. Moj prijedlog je ova začinjena majoneza.
Majoneza s češnjakom i začinskim biljem
- U zdjelici pomiješajte zgnječeni češnjak, limetin sok, korijandar, kajenski papar i majonezu. Naravno, možete ju začiniti i drugim začinima, koji vama više odgovaraju, a i majonezu možete sami napraviti.
Dobar tek! (:
*U vrijeme pripreme uračunata je priprema namirnica i termička obrada. Nije uračunato vrijeme potrebno za pripremu majoneze.
Sve namirnice potrebne za ovaj video recept potražite na portalu Kuhari.com