Rajčica je neizostavan sastojak u kuhinji većine ljudi. Dok zimi najčešće koristimo kncentrat rajčice ili konzerviranu rajčicu, ljeti uživamo u svježe ubranim plodovima, punima soka.
Rajčica je uvijek dobar dodatak raznim laganim, ljetnim salatama, a ako ste ju spremni isprobati u nekim drugim varijantama, imamo pet kreativnih prijedloga! Uživajte u kuhanju te (još više) u rezultatima!
1. Punjene rajčice
Umjesto paprika, za ovo poznato jelo upotrijebite zrele, velike, crvene rajčice, pune soka i prijeko potrebnog kalija. Savršeno fino, a u to se možete uvjeriti i sami…
2. Pita s ricottom i cherry rajčicama
Pita mediteransko-talijanskog porijekla obogaćena je mladom ricottom,
pesto genovese umakom i mini rajčicama. A sve to u laganom lisnatom
tijestu.
3. Pečene rajčice sa začinskim biljem
Ovo sočno, crveno, rajsko povrće, spremno je da ga iskoristite u salati, kao krepku juhu i na stotine
drugih načina ili ispečete na maslinovom ulju na roštilju. Odličan su
prilog pečenom mesu, ali i kao samostalan obrok na fino prepečenom
kruhu.
4. Sušene rajčice
Kako bi zimi vaše pite, tjestenina, fritaje ili foccacie bile ukusnije,
obavezno iskoristite ovo vrijeme za pripremu sušenih rajčica u
maslinovom ulju. Dodajte nekoliko sasvim jednostavnih začina i to je to.
5.Quiche s mozzarellom, porilukom i mini rajčicama
Ove mini pite lijepo izgledaju i idealne su za predjelo ili neku laganu večeru jer nisu prezasitne. Možete ih raditi u dvije verzije – sa i bez mesa. Dajte mašti na volju, i dobar rezultat ne može izostati!
… i ne zaboravite nas lajkati na Facebooku. Nije
obavezno, ali je lijepo od vas! 🙂
Ordinacija.hr