Ordinacija.hr i Kuhari.com kuhaju uživo za tebe!
Evo jednog od poznatijih recepata sa svinjetinom…Samoborski kotlet!
Priprema: 15 min
- Svinjske krmenadle sa strane zarežite nožem kako se ne bi prilikom prženja savijali.
- Uvaljajte ih u brašno i pecite na vrućem ulju s obje strane do zlatno-rumene boje.
- Pečene krmenadle izvadite na tanjur te ih posolite i popaprite po želji.
- U istoj tavi i istom ulju na kojem su se pržile krmenadle, kratko popržite sitno sjeckani češnjak te dodajte crvenu mljevenu papriku.
- Promiješajte, zalijte vodom i uz konstantno miješanje kratko prokuhajte umak.
- Ubacite oštro brašno, promiješajte i vrijeme je za serviranje.
- Kotlete zalijte umakom te poslužite.
Dobar tek 🙂
Sve namirnice potrebne za ovaj video recept potražite na portalu Kuhari.com.