Ljepota

Ljepota

Nahranite kosu i kožu – bundevom

Osim što svojim antioksidansima osigurava zdravlje iznutra, bundeva nam može pomoći u njezi kože – izvana.

Najbolji recepti s bundevom

Bundeva je omiljena jesensko-zimska namirnica koja svojim blagim i nenametljivim okusom nudi mnoge mogućnosti. Idealna je za pečenje, ali i kuhanje juhe. Kako je bogata vitaminima (pogotovo vitaminom C i E), karotenima i raznim antioksidansima, preporučuje se svima! Siromašna je masnoćama, a bogata dijetalnim vlaknima.

Osim što svojim antioksidansima osigurava zdravlje iznutra, bundeva nam može pomoći u njezi kože – izvana. Donosimo vam recept za izuzetno hranjivu masku koju možete koristiti i na kosi i na tijelu. Vaša će koža biti nahranjena, baršunasto mekana i zdrava.

Sastojci:

  • jedna bundeva (mala)
  • 180 ml jogurta jušna žlica meda
  • pola žličice cimeta
  • centimetar naribanog đumbira

Bundevu prerežite na pola kako biste lakše odrezali koru. Žlicom ju izdubite i izvadite sjemenke, a “meso” narežite na kockice. Tako pripremljenu bundevu zagrijte u loncu s malo vode, sve dok povrće ne omekša i pretvori se u kašastu smjesu. Podsjećat će na pire krumpir.

Bundevu izgnječite drobilicom za krumpir, ohladite i dodajte preostale sastojke. Dobro promiješajte i nanesite na cijelu dužinu kose i tijelo. Ostavite neka djeluje deset do 15 minuta, a zatim isperite vodom. Kosu operite kako ju inače perete šamponom i regeneratorom.

K. Pužar

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo