Iako ribu svi najviše volimo jesti na terasama uz obalu mora, ne morate nužno biti tamo da biste uživali u ribljim specijalitetima.
Donosimo vam pet recepata za pripremu ribe i plodova mora, a na vama je da ih isprobate sve ili odaberete u kojoj morskoj poslastici želite uživati!
1. Svježi marinirani inćuni
Zašto jesti kupovne marinirane inćune kada ovu poslasticu za nepce možete napraviti i sami. Ukoliko vam inćuni nisu dostupni, možete ih zamijeniti manjim svježim srdelama.
2. Tuna u umaku od senfa i meda
Osim što je poznata po tome da sadrži velike količine omega-3 masnih kiselina uz čiju pomoć štiti srce, snižava tlak i rješava organizam lošeg kolesterola, tuna je iznimno ukusna i dostupna riba koja se lako priprema.
3. Gulaš od liganja i slanutka
Malo je onih koji ne vole lignje, a najčešće se jedu pržene, pečene na žaru ili u pećnici s krumpirima. Danas vam donosimo recept za varivo od lignji i slanutka. Nakon što probate ovo jelo, stalno ćete željeti još!
4. Grčka salata od hobotnice
Kada se vani temperatura ne spušta ispod 30 stupnjeva, ponekad je teško primorati se na kuhanje jela. Upravo zato su salate idealno i zdravo rješenje. Puno svježeg povrća, minimalna termička obrada i, najvažnije od svega, gotove su za tren oka!
5. Pečene srdele s lešo blitvom i krumpirom
Mnogima omiljeno povrće – blitva – niskokalorična je i vrijedna namirnica, a najbolje se slaže uz ribu. Danas možete pripremiti upravo takav ručak – pečene srdele s lešo blitvom i krumpirom.
Foto: Shuttesrtock
Dobar tek!
Ana Abrahamsberg