Ako ste ljubitelj čokolade i sira, ovaj jednostavan recept za kolač bez jaja će vas oduševiti!
Jede vam se nešto slatko, a u kući nemate jaja ili vam je netko u obitelji alergičan na njih? Pripremite ovaj ukusan i sočan kolač od sira i čokolade u čijem će okusu uživati svi ukućani.
Potrebni sastojci za 6 porcija:
150 g Digestive keksa
- 45 g maslaca
- 120 ml tučenog slatkog vrhnja
- 110 g kristalnog šećera ili šećera u prahu
- 150 g tamne čokolade, rastopljene
- 2 jušne žlice kakaa pomiješanog s malo tople vode
- 200 g kremastog sira
Priprema:
Izmrvite kekse i pomiješajte ih s rastopljenim maslacem i jednom žlicom šećera. Dobivenu smjesu stavite na dno kalupa posude za pečenje (18 cm promjera).
Istucite slatko vrhnje te dodajte ohlađenu rastopljenu čokoladu i kakao te pomiješajte.
U drugoj posudi dobro pomiješajte ostatak šećera i kremasti sir te postepeno dodajte pripremljenoj smjesi od čokolade. Kada je sve gotovo, smjesu preliti preko ohlađenog biskvita od keksa i maslaca.
Kolač stavite u zamrzivač na sat vremena, a nakon toga ga premjestite još 30 minuta u hladnjak te poslužite!
Dobar tek!
Ana A.
Isprobajte ovaj cheesecake s borovnicama
Danas pripremite kolač s malinama i bademima