mag. nutr. Bojan Stojnić - Ordinacija.hr

Kolumnisti i blogeri

Savjeti, mišljenja i osvrti naših autora

mag. nutr. Bojan Stojnić

Kolumna

Piše kolumnu: O prehrani razumno

Postavite pitanje

O autoru

Nutricionizam.hr

bojan.stojnic@nutricionizam.hr

Bojan je magistrirao nutricionizam na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu. Trenutno radi na doktoratu iz područja Nutrigenomike i Personalizirane prehrane u Španjolskoj.

Vlasnik je i autor portala nutricionizam.hr kroz koji nastoji demistificirati prehranu, podignuti svijest javnosti o zdravoj prehrani te se bori protiv prehrambenih dogmi. Nudi i nutricionističke usluge namijenje različitim populacijskim skupinama, poput osoba s povećanom tjelesnom masom, profesionalnim i rekreativnim sportašima te svima onima koji žele povećati organizaciju i kvalitetu prehrane.

Prehrani pristupa zdravorazumski, pomirujući je s prehrambenim hedonizmom, ne zanemarujući njenu psihosocijalnu komponentu. Svoje savjete temelji na kritičkoj analizi znanstvene literature, čineći ih praktičnim i minimalno opterećujućim. Tvrdi da ne postoji zdrava i nezdrava hrana, već samo zdrava i nezdrava prehrana.

Bivši je košarkaš te finišer triatlona Ironman distance. U planu mu je oploviti svijet jedrilicom, raditi na humanitarnim projektima u zemljama trećeg svijeta te sudjelovati u pokojoj znanstvenoj ekspediciji.

Ovo je njegova prva kolumna. Nada se kroz nju pomoći ljudima razviti zdravi odnos prema hrani i smanjiti stres povezan sa zdravim prehrambenim izborima. Nada se kroz nju i sam rasti.

Tekstovi autora

123