Kolumnisti i blogeri

Savjeti, mišljenja i osvrti naših autora

Prof. dr. sc. Darija Vranešić Bender, klinička nutricionistica

Postavite pitanje

O autoru

Prof. dr. sc. Darija Vranešić Bender je rođena 1976. godine u Zagrebu, gdje je završila osnovnu školu i gimnaziju. Završila je Prehrambeno-biotehnološki fakultet u Zagrebu, smjer biokemijsko inženjerstvo. Akademski stupanj doktora znanosti stekla je u prosincu 2005. na području Biotehničkih znanosti, znanstvena grana Nutricionizam.

Direktorica je tvrtke Vitaminoteka d.o.o., Zagreb, za konzalting u nutricionizmu i ujedno je zaposlena na KBC-u Zagreb u Centru za kliničku prehranu. Glavna je urednica internet portala Vitamini.hr i Gastro.hr. Suradnica je na Medicinskom, Prehrambeno-biotehnološkom i Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Autorica je knjige „Hrana pod povećalom“, u izdanju Profila 2006. Autorica je i koautorica više publiciranih znanstvenih radova i poglavlja u knjigama i udžbenicima. Održala je niz stručnih i znanstveno - popularnih predavanja s područja nutricionizma i kliničke prehrane te surađuje s prehrambenom industrijom i nevladinim udrugama u svrhu popularizacije znanosti o prehrani. Završila je nekoliko stručnih seminara i sudjelovala je kao stručna suradnica na 2 znanstveno-istraživačka projekta. Stručno se doškolovala u Brazilu, Italiji, Nizozemskoj i Švicarskoj.

Predsjednica je Hrvatske udruge za boljitak prehrane, dopredsjednica Hrvatskog društva za parenteralnu i enteralnu prehranu, članica vijeća Europskog društva za kliničku prehranu (European Society of Parenteral and Enteral Nutrition - ESPEN) i tajnica Adriatic Club of Clinical Nutrition.

 

Tekstovi autora

123