Kolumnisti i blogeri

Savjeti, mišljenja i osvrti naših autora

Diana Gluhak Spajić, mag.nutr.

Kolumna

Piše kolumnu: Prehrana po bolestima

Postavite pitanje

O autoru

Diana Gluhak Spajić, mag.nutricionizma i poduzetnica, vlasnica sustava za upravljanje kvalitetom prehrane Healthy Meal Standard, projekt menadžer i nutricionist u obiteljskoj konzultantskoj tvrtki RED FORK, koja svoje sjedište ima u Zagrebačkom inovacijskom centru, s dodatnim znanjima iz biotehnologije, projektnog menadžmenta i molekularne genetike.

Nositeljica revolucionarnih promjena prehrane u osnovnim školama i vrtićima: cijeli Grad Sisak je uz pomoć vrijednog tima, certificirala po Healthy Meal Standardu, čime je po prvi put u Hrvatskoj omogućila da se europske i nacionalne smjernice uz pravilnike u području hrane prenesu i godišnje kontroliraju u školama i vrtićima, a djeca osim certificirane uravnotežene prehrane imaju i sigurnu prehranu za posebne potrebe: djecu koja su alergična na mlijeko i mliječne proizvode, djeca sa šećernom bolesti i djeca sportaši. Aktivna je u znanosti u nutricionizmu, gdje je također nastavila svoje sveučilišno obrazovanje na doktorskom studiju interdisciplinarnih biotehničkih znanosti na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu.

Uz fakultet, kontinuirano se obrazuje ali i drži predavanja na državnim i međunarodnim stručnim i znanstvenim skupovima. Iza sebe ima bogato iskustvo rada u multinacionalnim korporacijama, bolnicama i poduzetničkim projektima. U Nestléu je bila na poziciji Menadžera za istraživanje i razvoj, gdje je upravljala tržištem Adriatic regije. Radi na razvoju interaktivne ICT aplikacije za izradu jelovnika za posebne prehrambene potrebe. Autor dvije knjige, trenutno u pisanju treće, stručni suradnik mnogih medijskih kuća / kanala za područje znanosti o hrani. Konzultantica, nositeljica pozitivnih promjena, inspiracije i motivacije u svojoj struci. Drugačija. Ne odustaje. Čvrsto stoji na zemlji i ne samo da vjeruje, već aktivno radi za bolje sutra.

U području prehrambene terapije, vlasnica je i osnivačica Centra za nutricionizam, koji je stručno-edukativno savjetovalište, s fokusom na klinički nutricionizam, te obiteljsku prehranu i prehranu za sportsku rekreaciju. Cilj Centra za Nutricionizam je pružiti usluge pregleda i dijagnostike, prehrambene terapije, radionica i edukacije za odrasle i djecu. U Centru za nutricionizam vjerujemo da se zdrava prehrana treba odmaknuti od suhoparnih predavanja i strogih smjernica. Njegujemo moderan način prezentacije zdravih navika, oslanjamo se na znanstvene podatke, gdje uspješno mijenjamo nabolje i najteže slučajeve.

Ako trebate savjete o prehrani i nutricionizmu, izradu jelovnika ili analize, javite se s povjerenjem!

office@redfork.hr

https://centar.redfork.hr/

Tekstovi autora

123