Nenad Bratković, magistar ing. nutricionizma - Ordinacija.hr

Kolumnisti i blogeri

Savjeti, mišljenja i osvrti naših autora

Nenad Bratković, magistar ing. nutricionizma

Kolumna

Piše kolumnu: Moć (pre)hrane

Postavite pitanje

O autoru

Nenad Bratković, magistar nutricionizma, dipl.ing,, diplomirao je na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a trenutno je na poslijediplomskom studiju Fitofarmacije i dijetoterapije na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Ima dugogodišnje iskustvo u razvoju dodataka prehrani i funkcionalne hrane u privatnom sektoru te u edukaciji o znanosti o prehrani i dodacima prehrani (nutraceuticima). U nutricionističkom savjetovalištu već nekoliko godina vodi svoje klijente do zdravstvenih i osobnih rezultata.

Nutricionist je Košarkaškog kluba Cibona iz Zagreba. Dopredsjednik je Sekcije nutricionista Hrvatske, strukovnog udruženja nutricionista pri Društvu PBN PBF-a.

Njegova su uža područja stručnog interesa, u kojima posjeduje bogato iskustvo: dijetoterapija debljine (redukcijske dijete), dodaci prehrani (nutraceutici) te prehrana sportaša.

Kao stručnjak, magistar nutricionizma, često daje stručna mišljenja i osvrte o aktualnim temama o prehrani te o javnozdravstvenim problemima povezanih s prehranom. Redovito gostuje na javnoj i na komercijalnim televizijama, radio postajama u Hrvatskoj te u najeminentnijim dnevnim i tjednim tiskovinama, a na najistaknutijim zdravstvenim internet portalima piše edukativne članke o raznim temama iz nutricionizma.

Javnim djelovanjem u domaćim medijima aktivno sudjeluje u promociji nutricionizma kao struke i znanosti te u podizanju svijesti o važnosti pravilne prehrane u Hrvatskoj.

Radi na raznim projektima promicanja pravilne prehrane, zdravog načina života, a naročito u programima mršavljenja. Provodi česta interaktivna edukativna predavanja za farmaceute i liječnike, razne civilne udruge i građane.

Ljubitelj je prirode i sporta, posebno je veliki navijač košarke, dok u slobodno vrijeme voli duže biciklističke ture od 50+ kilometara, fitness i trčanje.

Nutricionizam, znanost o prehrani, nije mu samo profesija, već i način života.

Tekstovi autora

12