Kolumnisti i blogeri

Savjeti, mišljenja i osvrti naših autora

Sanda Puljiz Vidović, prof. psihologije

Kolumna

Piše kolumnu: Neke nove fore

Postavite pitanje

O autoru

SANDA PULJIZ VIDOVIĆ,  ravnateljica je Centra za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica od osnutka ove jedinstvene ustanove od 2003.godine. Diplomirala je psihologiju  na Filozofskom fakulteta u Zagrebu. Od završetka studija pohađa brojne seminare i edukacije od kojih bih izdvojila edukacije gestalt psihoterapije te sistemskih konstelacija. Radila je kao školska psihologinja i nastavnica psihologije u Gimnaziji Lucijana Vranjanina u Zagrebu.  

U Centru za djecu mlade i obitelj, uz poslove rukovođenja, vodi individualna savjetovanja i grupne programe i edukacije za odrasle. Piše stručne članke za časopise, portale i publikacije. Uredila je priručnik za stručnjake „Raditi s djecom, mladima i obitelji – Iskustva Centra za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica“, brošuru za roditelje „Ulazak u svijet škole – Vodič za roditelje“  i priručnik „Neke nove fore u učenju“.

Članica je više povjerenstava u Gradu Velikoj Gorici kao i tijela u Hrvatskom psihološkom društvu, Zagrebačkom psihološkom društvu i Hrvatskoj psihološkoj komori. Mentorica je studentima za studentsku praksu i za psihologe – vježbenike. Vanjska je  suradnica Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu u dijelovima kolegija.

Hrvatsko psihološko društvo joj je 2013.g. dodijelilo  Društveno priznanje „Marulić: Fiat Psychologia“ za osobito vrijedan doprinos razvitku i promicanju hrvatske primijenjene psihologije. Isto godine dobila je nagradu Grada Velike Gorice Franjo pl. Lučić. Godine 2019.g. Hrvatska psihološka komora joj je dodijelila zahvalnicu za dugogodišnji doprinos razvoju struke.

sanda.puljiz@zg.t-com.hr

Tekstovi autora