10 savjeta za savršene usne

Usne

Sanjate o punim, podatnim, ali opet prirodnim usnicama i onda se pogledate u ogledalo i ne sviđa vam se što vidite.

Većina žena nema usnice poput Angeline Jolie, no to nije razlog za očajanje. Kozmetička nam je industrija ponudila puno trikova pomoću kojih naše usnice mogu zablistati sjajem i punoćom. Napućite ih i krenimo redom!

crveni ruž1. Kako bi spriječili preslikavanje ruža na zube, usnicama prenaglašeno formirajte slovo "O" i kažiprst gurnite u usta, opišite mali krug unutar ustiju i izvucite ga van. Možda ćete vašeg dragog uzbuditi do beskraja, ali ćete ujedno imati savršeno nanesen ruž.

2. Kada četkate zube, isperite četkicu i lagano napravite piling usnica koji će skinuti mrtve stanice. Obavezno poslije nanesite balzam. Vaše će usnice biti prokrvljenije, veće i crvenije.

3. Usne ćete vizualno povećati ako nakon ruža staviti malo prozirnog sjajila na sredinu. gornje i donje usnice.

4. Ako koristite vamp retro crveni ruž, bolje ćete istaknuti njegovu boju tako da četkicom za puder zahvatite malo pudera u kamenu ili neutralnog sjenila i osjenčate kožu između nosa i usnica. Pazite da ne pređete granicu usana, to će pogoršati stvar.

5. Ako vam neutralno sjenilo nije dovoljno pojačalo kontrast crvenog ruža, bijelom olovkom za oči sasvim lagano ocrtajte vrh gornje usnice ispod nosa i dva milimetra sa svake strane. Budite pažljivi i prstima lagano utrljajte sjenilo tako da se ne bi naziralo preočigledno.

6. Ako vam je gornja usnica tanja od donje, nanesite svjetliju nijansu ruža na gornju usnicu, a malo tamniju na donju.

usne7. Kako bi povećali usnice, ocrtajte ih olovkom. Umjesto da na ostatak usnica nanesete ruž druge boje, ispunite ih istom olovkom, te na taj sloj nanesite sjajilo u boji. Ovaj korak će stvoriti dimenziju, a usne će izgledati luksuznije.

8. Ako imate tanke usnice, izbjegavajte tamne nijanse ruževa i sjajila jer će ih one dodatno stanjit.

9. Ruž nanosite kistićem ili ga utapkajte na usnice. Nakon prvog sloja, poljubite list toaletnog papira kako bi uklonili višak ruža, te ponovite prvi korak. Ovako će vam se ruž dulje zadržati i manje razmazivati.

10. Kako bi zadržali boju ruža dok večerate, ne dotičite pribor za jelo usnicama.

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!