Ljepota

Ljepota

10 zapovijedi za savršeno nanesen ruž

1. Započnite s praznim platnom

Uklonite sve tragove prethodno nanesenog ruža ili balzama za usne i nježno ispolirajte svoje ljubilice pastom za piling. Napravite svoju pastu za piling usana

2. Razlikujte formule

Mat ruževi za usne trajat će dugo, ali će vam isušiti usne. Kremaste su formule hidratantne i neće narušiti vlažnost usana, no zato ne traju toliko dugo. Nekad je bilo pravilo da dugotrajni ruževi isušuju usne i ostavljaju ih krhkima, no to više nije slučaj.

Kako odabrati ruž za usne?

3. Ne preskačite olovku

Ako želite produljiti “hod” svog ruža za usne, nemojte preskočiti olovku. Tako ćete neutralizirati prirodnu, ružičastu boju usana i učiniti ih boljom podlogom za boju ruža, a ruž će duže trajati.

Savjetujemo da ne ocrtate samo rub usana, nego cijele usne.

4. Kistićem traje duže

Napravite svoj balzam za meke usneAko ruž nanesete sitnim kistićem namijenjen za tu svrhu, njegova će se boja zadržati na usnama duže. Boju nanesite na ruž, prekrijte četvrtinu usnice, ponovno “natrpajte” boju i nastavite…

5. Papirićem protiv viška

Nakon što usne ukrasite ružem uzmite komadić toaletnog papira ili maramice i stavite ga između usnica, kao da ga želite pojesti. Papirić će ukloniti višak ruža. Tada nanesite još jedan sloj ruža kako biste boju učinili postojanijom.

6. Ne zaboravite na zube

Ruž je za usne, a ne za zube! Koliko ste puta vidjeli neku ženu s tragovima ruža na zubima i osjetili sažaljenje? Ne dopustite da se to dogodi i vama! Nakon što nanesete ruž, stavite čisti kažiprst u usta i nježno zatvorite usta oko njega. Tako ćete ukloniti ruž s unutrašnje strane usnica i spriječiti preslikavanje na zube.

7. Bijela olovka

Bijelu olovku za oči možete iskoristiti za još jedan beauty trik – povećanje usana! Njome iscrtajte “kupidov luk”, vrh gorenje usnice taman ispod nosa. Naravno, prstima izblendajte prijelaz, tako da on ne bude očigledan.

8. Završite sa sjajilom

Ruž za usne upotpunite tankim slojem sjajila za usne kako biste svoje ljubilice učinili većima. Nanesite ga na sredinu gorenje i donje usne za najbolje rezultate, ne na cijela usta. To može biti sjajilo slične boje ili pak ono skroz prozirno, izbor je vaš.

9. Nemojte se bojati nude boja

Nude boja je boja! Ova vrsta ruža idealna je za dnevni look i poslovne sastanke jer ne govori: “pogledaj me!”, a s druge strane, primijeti se da imate ruž za usne. Odaberite onu boju koja je za nijansu tamnija od vaše kože. Ako ste blijedi, za vas su roskasti tonovi, a ako je vaša put tamnija, onda odaberite bež nijansu.

10. Crvena je za svakoga!

Iako će neke žene bježati od crvenog ruža za usne u širokom luku, on je bezvremenski klasik i postoji nijansa za svakoga. Osobe svjetlije puti bi trebale odabrati plavičaste tonove crvenog ruža, žene maslinaste puti mogu birati narančaste tonove, a na tamnoputima najbolje izgledaju ruževi boje crnog vina.

… i ne zaboravi nas lajkati na Facebooku. Nije obavezno, ali je lijepo od
tebe!

K. Pužar

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo