Kako odabrati ruž za usne? - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

Kako odabrati ruž za usne?

U svojim mnogim oblicima, ruž za usne star je gotovo pet tisućljeća, a predstavlja najlakši način transformacije lica iz prirodnog u uređeno, pa čak i elegantno ili glamurozno. Sam naziv ruž dolazi od francuskog jezika i označava crvenu boju (rouge), time i ne čudi kako je prvi ruž za usne bio upravo boje krvi.

Iako su muškarcima crvene vamp usne najseksi na ženama (potvrđeno istraživanjem: Crvena je najseksi boja, tvrde muškarci), vrlo je široka paleta sjajila i ruževa kojima krasimo svoje usnice. Kako se odlučiti na boju i vrstu?

Sjajni

Sjajni i sedefasti ruževi za usne pomlađuju. Za razliku od sjajnih sjenila za oči koji ne odgovaraju starijim ženama, sjajni ruževi će naglasiti ljepotu bilo kojeg lica. Reflektirajuće čestice će vizualno povećati usnice i učiniti ih idealnima za ljubljenje, neovisno o njihovom obliku.

Ova je formula lagana i samim time, sjajni ruževi se ne zadržavaju dugo na usnama.

Mat

Mat ruževi u pravilu su bogati pigmentom. Imaju sposobnost dugog zadržavanja, a ako želite naglasiti svoj usne (i samim time manje svoje oči), mat ruž je idealan izbor. Njihov nedostatak je to što znaju isušiti usne, stoga prije nanošenja obavezno usnice namažite balzamom koji će stvoriti pravu podlogu za ruž.

Kremasti

Kremasti ruževi djeluju poput idealnog spoja labela i ruža za usne, s obzirom da dobro hidratiziraju usne poput balzama. Doduše, njihova je pigmentiranost osrednja, tako da ih obavezno morate često popraviti ako želite imati isti intenzitet boje.

Crvena je bezvremenska

Kao što postoji beskonačno mnogo nijansi crvene boje, tako neće svakoj ženi odgovarati baš svaka od njih. Kako odabrati svoju nijansu? Prema tenu! Ukoliko je vaš ten hladniji, odnosno naginje ružičastom tonu koristite crvenu boju koja sadrži u sebi primjesu boje vina, dok je onima sa žućkastim tenom bolji izbor topliji ton s smeđom ili narančastom bazom.

Hladno crvena nijansa ruža najbolji je odabir za one blijedog tena ili pak koraljno crvena boja – idealna za proljeće.

Ako imate svijetlu put, ne morate nanositi puno ruža. Vama je jedan sloj biti sasvim dovoljan jer će kontrast biti vrlo jasan. Žene s tamnom, maslinastom puti (ili one s normalnom koje jako pocrne nakon ljeta) mogu svoje usne ukrasiti ružem boje tamnog vina, čokolade ili šljive. Neće pogriješiti.

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo