Ljepota

Ljepota

6 savjeta za uspješnu manikuru

Ponekad nam se čini da je teže održati lak za nokte besprijekornim i postojanim nego osvojiti sedmicu na lotu. Možda je posrijedi kvaliteta laka, a mogu biti u pitanju naše navike – koliko “štedimo” prste i nokte. Donosimo vam savjete kako produljiti trajanje laka za nokte bez ružnih otkrhnutih dijelova.

Čisti nokti

Prljavština i prirodna ulja koja se nalaze na površini nokta mogu doprinijeti otkrhnutim dijelovima boje laka. Prije nego se bacite na manikuru dobro očistite nokte odstranjivačem laka (izbjegavajte onaj s acetonom jer može stanjiti i oštetiti nokte). Nokte isperite mlakom vodom i sapunicom te osušite.

Ništa bez podloge

Baš kao i kod šminkanja, ne biste trebali ništa raditi bez podloge. Važno je nanijeti tanki sloj prozirne podloge, tj. temeljnog sloja koji će pripremiti nokat za lak i spriječiti žute mrlje na njemu. Ostavite dovoljno vremena da se ovaj sloj osuši prije nanošenja laka.

Tanko

Lak za nokte nemojte nanositi u debelim slojevima, pogotovo ako su potrebna dva sloja. U protivnom ćete imati veće šanse “uhvatiti” mjehuriće zraka, lak će se lakše razmazati preko granica nokta, a debeli stvrdnuti sloj lakše će se otkrhnuti ngo tanji.

Završnica koja vrijedi

Baš kao što ste nanijeli podlogu, manikuru završite prozirnim slojem nadlaka koji će produljiti život manikuri. Neki brendovi imaju lakove koji se mogu koristiti kao podloge i nadlakovi, stoga ne morate nužno kupiti različite proizvode za ove svrhe.

Što je s vrhovima?

“Temeljni premaz, lak i gornji sloj trebaju se nanijeti i na sam rub nokta – onaj dio koji skraćujete škaricama ili turpijom”, savjetuje Jane Park, vlasnica nekoliko salona za uljepšavanje noktiju. Ovaj brzi i jednostavni trik pomoći će održavanju vaše manikure i gotovo udvostručiti njeno “trajanje”.

“Štedite” svoje nokte

Izbjegavajte koristiti nokte kao alat – njima ne otvarajte limenke pića, a kada perete posuđe, u mlaku vodu dodajte par kapi bademova ulja koje će njegovati vaše ruke.

… i ne zaboravi nas
lajkati na Facebooku.
Nije obavezno, ali je lijepo od tebe!

K. Pužar

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo