Ljepota

Ljepota

Dizajnerske nade na Fashion.hr manifestaciji

Osim poznatih domaćih dizajnerskih imena koja će predstaviti svoje kolekcije za sezonu proljeće/ljeto 2013., najpoznatija modna manifestacija Dove Fashion.hr pružit će priliku za predstavljanje i mladim talentiranim dizajnerima.

Tako će nova modna imena biti okupljena pod hvaljenom platformom LIFT by Perwoll. Riječ je o inicijativi čija je misao vodilja afirmacija i razvoj mladih kreativnih snaga s ciljem pozicioniranja najtalentiranijih pojedinaca na modnoj sceni.

Clash of 9

Po prvi puta na pisti Dove FASHION.HR-a svoju autorsku kolekciju
za sezonu proljeće-ljeto 2013. prikazat će pobjednica ovogodišnjeg
natječaja LIFT by Perwoll održanog u sklopu regionalnog sajma
mode FASHION.HR Industrija, 27-godišnja dizajnerica Morana
Krklec
. Pozornost modne kritike Morana je pridobila promišljenom
kolekcijom inspiriranom igrom sa figurom tijela i siluetom, a modna
struka s nestrpljenjem iščekuje što je pripremila za svoj debi na pisti
Dove FASHION.HR-a.

U sklopu platforme LIFT by Perwoll svoju samostalnu kolekciju prikazat će i mladi Aleksandar Žarevac koji je svoju premijeru na Dove FASHION.HR-u doživio u ožujku ove godine prikazavši ženstvenu crno-bijelu kolekciju, a u sličnom smjeru nastavio je i izvrsnom cruise kolekcijom prikazanom u Bolu na Braču u sklopu Perwoll FASHION.HR cruisea. Modna javnost prihvatila ga je objeručke, a svoju naklonost prema njegovim senzualnim modelima ne kriju ni brojne poznate Hrvatice.

Svoju kolekciju u sklopu platforme LIFT by Perwoll prikazat će i skupina mladih kreativaca okupljena pod imenom “Clash of 9“ koju čine pobjednici prvog natječaja LIFT by Perwoll, Nikola Barbir i Adela Kliškić te mladi dizajneri – Jasmina Bolanča, Ana Fucijaš, Marija Kostić, Mirela Norsić, Dalibor Ujlaki, Katarina Pohl i Iva Pirjevac. Svoju prvu zajedničku kolekciju ”Clashovci” su predstavili na Dove FASHION.HR-u održanom u ožujku ove godine. Modni krugovi predvidjeli su im blistavu modnu budućnost, a njihov originalni izričaj s oduševljenjem je prihvatila i šira javnost.

Nakon izvrsne kolekcije s kojom je debitirao na Dove FASHION.HR-u u ožujku te cruise kolekcije predstavljene na Perwoll FASHION.HR cruiseu, mladi dizajner Matija Čop u sklopu platforme LIFT by Perwoll ove sezone prikazat će ekskluzivnu mini kolekciju i eksperimentalni modni film.

Svestrani dizajner miljenik je modne struke, u 2011. godini Arts Thread uvrstio ga je u Top 20 mladih dizajnera u Europi, a ove godine osvojio je i prvu nagradu Hrvatskog dizajnerskog društva u studentskoj kategoriji za najbolje modno ostvarenje u protekle dvije godine.

“Brand Perwoll ponosni je sponzor projekta LIFT od samog početka i uistinu nam je zadovoljstvo biti dio ove uspješne priče. Suradnju sa FASHION.HR-om i mladim dizajnerima doživljavamo kao svoj društveno-odgovorni angažman koji nam pruža jedinstvenu priliku da direktno sudjelujemo u razvoju mladih kreativaca te im omogućimo kvalitetno predstavljanje široj publici i samim time potičemo razvoj domaće modne scene“, izjavila je Miranda Mladin, direktorica marketinga Henkela za Adria regiju.

Revije mladih dizajnera u sklopu projekta LIFT by Perwoll održat će se u četvrtak, 11. listopada na Dove FASHION.HR-u, u prostoru bivše zagrebačke tvornice Gredelj s početkom u 20 sati.

K.H.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo