I kratka kosa može biti ženstvena

kratka kosa, frizura

Toplije vrijeme je ovdje, sve vas više mami ideja skraćivanja kose i minimalnog stiliziranja, međutim, zabrinjava vas jedna stvar: hoćete li s kratkom kosom izgledati dječački.

Opustite se, ne mora svaka kratka frizura od vas napraviti dječaka!

Duga kosa nije jedini atribut ženstvenosti i nećete nimalo izgubiti na profinjenosti ženskih nota ako slijedite prave savjete. Prvo što trebate napraviti jest razgovarati s frizerom, koji će analizirati oblik vaše glave, lica i strukturu kose.

Kratka kosa vas može pomladiti i do nekoliko godina, stoga je ovo pravi odabir umjesto Botoxa ili fillera bora! Kratke se frizure također preporučuju osobama koje muku muče s kilogramima jer one vizualno stanjuju i produljuju lice, čineći vas mršavijima.

Osobe s nježnim i blagim crtama lice najbolje će iskoristiti sve prednosti kratke frizure, koja će na njima izgledati vrlo ženstveno.

Za upečatljiv izgled kompletirajte frizuru zanimljivom šminkom – ovakve frizure otvaraju vaše lice i čine ga dostupnijim pogledima. Naglasite oči sjenilom, tušem u boji ili večernjim smokey-eye lookom – nećete pogriješiti. Velike okrugle naušnice izgledat će vrlo upečatljivo, jednako kao i trake za kosu – odaberite neizostavni životinjski uzorak!

Trendovski stil

Već nekoliko sezona za redom, bob frizura je pravi hit. Katie Holmes (koja ni u 40. godini neće moći pobjeći od karakteristika djevojčice zbog delikatnih crta lica) i Victoria Beckham su ju učinile svojim zaštitnim znakom koji je osvanuo na mnogim naslovnicama modnih časopisa. Bob frizura ili vilinski rez je toliko popularan kod fashionista, da se smatra vrlo ženstvenim.

Kovrče su u prednosti

Ako je vaša kosa kovrčava ili valovita, u prednosti ste nad tankom ili običnom kosom kada su u pitanju kratke frizure.Dodatna tekstura i volumen će naglasiti rezove i dodati ženstvenu crtu. Ako je vaša kosa ravna, probajte upotrijebiti uvijač za kosu za više volumena i teksture.

Šiške

Osim reza na kruni glave i potiljku, veliku pažnju valja usmjeriti na šiške, koje će vaše lice uokviriti. Ako ih iskoristite, šiške mogu naglasiti vaše oči i istaknuti ih kao vaš najljepši atribut. One mogu biti razbarušene, pune, stanjene, duge, kratke, ravne ili padati ukoso... Izbora je toliko mnogo i teško je odlučiti se za omiljenu formu jer morate uzeti u oblik lica kojeg će one krasiti.

Šiške rezane pod kutem ili počešljane ukoso naglašavaju jagodice i odmiču pažnju od vašeg nosa.

Slojevito rezane šiške mogu ublažiti crte lica, dok grubo i pravilno rezane šiške dodatno naglašavaju krutost linija.

Ako je vaše lice mršavo, odaberite slojevite šiške za "popunjavanje", međutim, ako se višak kilograma vidi na vašem licu, za vas su šiške koje padaju u stranu.

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!