Ljepota

Ljepota

Izbjegnite najčešće pogreške pri šminkanju i njezi!

Ženama se nerijetko tijekom malih, svakodnevnih rituala njege potkradu pogreške kojih dame nisu ni svjesne. Izbjegnite ih na vrijeme.

Razrjeđujete lak za nokte acetonom

Greška! Lak se ne smije razrjeđivati jer mu se mijenja sastav i više ne prianja lijepo uz nokat. Postoje, međutim, proizvodi koji su namijenjeni upravo tome da razrijede vaš zgusnuti lak za nokte.

kOstavljate boju za kosu da djeluje duže no što piše u uputi

Potpuno pogrešno! Boja se razvije do maksimuma u predviđenih 20 do 25 minuta. Svaka dulja izloženost djelovanju boje možete dovesti do oštećenja i pretjeranog isušivanja vlasi. Intenzivniju boju kose postići ćete ako uzmete boju jednu nijansu tamniju od uobičajene.

Površno se brišete nakon tuširanja

Koža je najosjetljivija upravo nakon tuširanja, jer nije još stigla obnoviti tanki hidrolipidni film koji je štiti od isušivanja. Stoga je važno daje nakon tuširanja dobro osušite i namažete dobrim uljem ili mlijekom, kako bi što prije obnovila svoj prirodni zaštitni sloj.

Istom kremom njegujete lice i predio oko očiju

Koža oko očiju mnogo je tanja i osjetljivija nego na ostatku lica. Ukratko, nema zamjene za kremu posebno namijenjenu području oko očiju, koju nanosimo oprezno i blago, tapkanjem prstom, i to uvijek od unutarnjeg kuta oka prema sljepoočici.

 

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo