Ljepota

Ljepota

Izraelka Michal Negrin otvara konceptualni dućan u Opatiji

Kultna izraelska dizajnerica Michal Negrin 10. lipnja otvara svoj novi konceptualni dućan u Opatiji. Nakon Zagreba, Splita i Dubrovnika, bit će to još jedna ekskluzivna lokacija na kojoj će poklonici osebujnog neoviktorijanskog stila i dizajnerskog izričaja ove karizmatične dizajnerice pronaći unikatni nakit, odjeću, modne dodatke te dekore za kuću s potpisom Michal Negrin.

Nakon što će osobno otvoriti svoj konceptualni dućan u Opatiji, “kraljica romantike”, kako ju modni kritičari često nazivaju, Michal Negrin će svega dan kasnije, 11. lipnja, također prisustvovati otvorenju dućana Divine u Rovinju, gdje će uz ostale brendove također biti zastupljene i njezine kreacije.

Michal Negrin

Ususret otvorenju svog novog dućana u srcu Opatije, Michal Negrin naglašava da svaki komad svoje nosive umjetnosti kreira prvenstveno za sebe, promišljajući o poruci komada kojeg kreira. Žene koje vole i kupuju moj nakit i odjeću žele nešto što će slati poruku da su drugačije i posebne bez obzira jesu li u drugom ili sedmom desetljeću života, jesu li Izraelke, Japanke, Amerikanke, Australke, Meksikanke ili pak Europljanke, naglašava karizmatična dizajnerica rodom iz Kibbutzu Naan, a koja je doista tijekom posljednjih dvadesetak godina postala modnom ikonom.

Danas, naime, brojne svjetske zvijezde iz svijeta glazbe i filma obožavateljice su nakita i modnih dodataka Michal Negrin, posebice Natalie Portman, Demi Moore, Uma Thurman, Alicia Keys, Britney Spears, Melanie Griffith i mnoge druge.

Od Tel Aviva do 53 dućana diljem svijeta

Sve je počelo 1988. godine kada je Negrin lansirala svoju prvu kolekciju u Tel Avivu, te ubrzo nakon toga sa suprugom Meirom otvorila svoj prvi dućan s potpisom Michal Negrin u poznatoj Shenkin ulici u Tel Avivu. Danas u svijetu postoje 53 konceptualna dućana Michal Negrin. Samo u Izraelu je preko 26 dućana, u SAD-u sedam, te u Japanu 16 dućana. Također, njezini su konceptualni dućani prisutni u Brazilu, Meksiku, Australiji, Tajvanu te Singapuru i Južnoj Africi, Australiji, Kanadi, Nizozemskoj, Njemačkoj, Belgiji.

Neki od dućana u svjetskim metropolama nalaze se na prestižnim adresama kao što je luksuzna robna kuća Harrods u Londonu, Madison Avenue u New Yorku te Caesar’s Palace u Las Vegasu. U Europi je prisutna u Rimu, Londonu, Pragu, Parizu, Madridu, Sofiji, Moskvi i Petrogradu.

  
Negrin

U Hrvatskoj je do sada otvoreno pet konceptualnih dućana Michal Negrin, u Zagrebu u centru Cascade, u Dubrovniku na samom Stradunu, u srcu staroga grada, u zračnoj luci Dubrovnik, u Splitu u starom gradu, a nizu se 10. lipnja pridružuje i konceptualni dućan Opatiji, s još jednim, novim prodajnim mjestom brendova Michal Negrin u centru Rovinja 11. lipnja.

Inspirirana mješavinom starog i novog s naglašenim kombinacijama boja, Michal Negrin osobno dizajnira svaki komad odjeće i nakita te modnih dodataka i raznih kućnih dekora koji nose njezin prepoznatljiv modni potpis. U svom radu, Negrin koristi različite tehnike kako bi ostala vjerna svom neoviktorijanskom i vintage stilu, a njezin su nakit i odjeća izrađeni isključivo ručno, te nastaju u cijelosti u njezinom studiju i manufakturi u Izraelu. Dok za odjevne predmete često koristi najfinije materijale koji uključuju čipku i svilu, često ukrašenu Swarovski kristalima, nakit najčešće izrađuje od mješavine metala s brončanim premazom, također najčešće u kombinaciji sa Swarovski kristalima.

    Negrin

Danas za Michal Negrin radi čak petstotinjak posebno odabranih i obučenih djelatnika, koji svakodnevno, u skladu s vizijom Michal Negrin, oslikavaju i izrađuju odjeću, modne dodatke i nakit s potpisom Negrin.

Bez obzira je li njezin dućan smješten u New Yorku, Moskvi ili Tokiju, svi konceptualni dućani Michal Negrin svojim interijerom odišu njezinim stilom, uređeni su u duhu viktorijanskih ženskih odaja s bogatim cvjetnim slikama u mramoru, a svaki je, prije samog otvorenja posjetila i dala svoj osobni touch u završnom uređenju osobno Michal Negrin. Tako će biti i s dućanom u Opatiji!

K.H.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo