Kako riješiti problem tamnih kapaka?

zena-lice-lijepa-oci-njega0

I vas muče tamni kapci? Slično kao i tamni podočnjaci, i ovakav izgled govori o stanju cjelokupnog organizma. može ponuditi uvid u naše zdravlje. Od nedostataka vitamina do kožnih problema, sve se otkriva bojom ovog dijela lica.

Nije novost kako kapak predstavlja najtanji dio kože na tijelu - zato je često nemoguće prikriti mišić i žilice ispod površine kapka koji mu određuju boju.

KapciNo, postoji niz slučajeva kada kapak poprimi tamniju smeđu boju. U tom se slučaju radi o hiperpigmentaciji koja može biti direktna posljedica prevelikog izlaganja suncu. Kapak može potamniti i zbog stresa, trauma ili nedostatka sna.

Nasreću, ovakvo se stanje uspješno rješava nizom prirodnih sastojaka koji se nalaze u svakom kućanstvu. Evo nekih od njih!

Zdrava prehrana. Konzumiranje zdravih namirnica nužno je za sprječavanje niza kožnih problema. Najvažniji vitamini koji kožu štite od niza poremećaja, su vitamin B i C, te cink i željezo.  Loša prehrana također može doprinijeti tamnijoj boji kapaka. Neka vaši obroci sadrže sve potrebne nutrijente, izvore energije i vitamine – od svježeg voća i povrća do mliječnih proizvoda.

Voda
. Hidratacija je ključna, ako želimo spriječiti pojavu tamne kože na kapcima. Dnevno je potrebno popiti barem osam čaša vode, može i prirodan voćni sok kako biste osvježili organizam. Pritom je važno izbjegavati napitke s dodanim šećerom i aditivima.

Krastavac
. Krastavci, koji se često koriste u kozmetici, također pomažu i kod tamnih kapaka. Ovo je povrće prirodan izvor antioksidansa, pa će umiriti i nahraniti područje oko očiju. Krastavac tanko narežite i ostavite na licu barem 15 minuta. Također možete napraviti i kašu od krastavca i nanijeti na kapke. Ovo je jedan od najboljih recepata protiv tamnih kapaka.

LjepotaBademovo ulje
. Radi se o još jednom brzom i učinkovitom rješenju za diskoloraciju kože. Sve što trebate napraviti je dodati nekoliko kapi vode u bademovo ulje, namočiti komadić vate i nanijeti na kapke. Eterično ulje njeguje i  posvjetljuje tamnu bolju na vašim kapcima. Ovaj ritual možete ponavljati dok ne vidite rezultate. 

Ružina vodica i limunov sok
. U malo j posudici pomiješajte nekoliko kapi limunovog soka i jednaku količinu ružine vodice. Smjesu ostavite stajati dvije do tri minute, te vatom nanesite na kapke. Nakon pet minuta, ostatke samo obrišite s kapaka.

 
D.Š.

 Prati nas na Viber Public Chatu!