Kako se riješiti natečenih očiju?

maska od krastavaca

Proslava Nove godine do sitnih jutarnjih sati može ostaviti traga na vašem izgledu. Iako sretni i naplesani, mnogi će biti umorni, a nakon spavanja pogled u ogledalo će otkriti podbuhle i natečene oči.

Donosimo vam nekoliko savjeta kako se ekspresno riješiti ovog problema.

1. Led

Lagani pritisak na kapke hladnim predmetom pomoći se smanjiti natečenost. Nemojte doslovno držati kockice leda na osjetljivoj koži očiju. Umjesto toga, mekani ručnik za lice umočite u hladnu vodu s kockicama leda. Ručnik stavite na oči kao oblog i držite ga do deset minuta. Ako se tkanina brzo zagrije, ponovo ju umočite u hladnu vodu.

Umivanje u hladnoj vodi također će pomoći vašoj cirkulaciji i proljepšanju lica.

2. Mlijeko

U zdjelicu ulijte hladne vode i malo mlijeka. U ovu mješavinu umočite blazinicu i natapkajte na kapke i područje oko očiju. Uspjet ćete ukloniti otečenost, a vaša će koža zablistati. Ipak je Kleopatra znala što se treba raditi za baršunastu i zdravu kožu!

3. Krastavac

Odrežite dvije kriške svježeg krastavca kojeg ste držali u hladnjaku i ostavite ih na očima deset do petnaest minuta. Krastavac je odličan i kao borac protiv podočnjaka, pa svakako ovo povrće uvijek držite u hladnjaku. Osim što je bogat vitaminom C, ovo krastavac sadrži velike količine silicija, koji sprječava zadržavanje vode. Umjesto njega možete koristiti krumpir ili čak jabuku.

4. Aluminijska folija

Ako nemate pri ruci krastavac, poslušajte savjet vizažista Britney Spears, koji se kune u ovu neobičnu tajnu ljepote. U škrinji zamrznite traku aluminijske folije koju ćete izgladjeti po licu i kapcima. Više neće biti ni traga izdajicama dobrog provoda!

5. Vrećice čaja

Ohlađene vrećice zelenog čaja poznati su lijek protiv natečenih očiju.

Čaj ima prirodna protuupalna svojstva i vašoj koži osigurava svježiji, odmoran izgled – umirit će kožu, smanjiti pore i ublažiti natečenost. Za ovu svrhu, uzmite dvije vrećice čaja, umočite u vodu i dobro iscijedite. Zatim ih ostavite u hladnjaku, dok se malo ne ohlade i položite na zatvorene oči otprilike pet minuta.

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!