Ljepota

Ljepota

Make-up u zrelim godinama: Ružičasto je diskretno!

Make-up uvijek valja nanositi na pripremljenu kožu. U suprotnom ćete postići efekt sasvim suprotan od željenoga: bore će postati dublje, a mogu se pojaviti i mrlje.

Kožu treba prethodno očistiti i zaštititi uobičajenom dnevnom kremom. Dobro je ostaviti ju da djeluje barem 15 minuta prije nanošenja make-upa. Umjesto tekućeg pudera, bolje je koristiti tonirane dnevne.

1. Oči

lOne će izgledati svježije i veće ako ispod obrva nanesete svijetlo sjenilo, a samo uz kapke malo sivog ili smeđeg. Umjesto crte, na kapke kvalitetnom mekom olovkom ucrtajte točkice između trepavica. Tako ćete istaknuti oči bez oštrih linija. Na trepavice nanesite posebnu maskaru za osjetljive oči, koja se lako skida (s oznakom hypo-allergenic).

2. Rumenilo

Rumenilo za obraze treba biti u nježnom ružičastom tonu, a nanosi se malo ispod jabučice. Hoćete li obraz osjenčati više okomito ili vodoravno, ovisi o građi vašeg lica. Ako je npr. lice okruglo, rumenilo treba nanijeti okomito, što će ga vizualno izdužiti i obrnuto.

3. Ruž

Prije nanošenja ruža, ocrtajte konture usana specijalnom olovkom, u boji usana ili u ruža koji ćete koristiti, kako biste izbjegli da se “uvuče” u sitne bore oko usta. Da bi ruž bio trajniji, upotrijebite trik profesionalaca: pritisnite papirnati rupčić na usne, on će pokupiti višak ruža. Potom preko tanke maramice napudrajte usne puderom u prahu.

 

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo