Ljepota

Ljepota

Muškarcima su usne najsenzualniji dio ženskog tijela

Ukoliko želite pažnju muškarca napućite svoje prekrasne, njegovane usne, jer tajna leži u njima.

Znanstvenici tvrde da će muškarac u prvih 10 sekundi nakon upoznavanja sa ženom, više nego pola vremena provesti “buljeći” u njezina usta. Druga grupa znanstvenika iz Manchestera provela je studiju u kojoj je pratila pogled 50 muškaraca. Zabilježili su podatak da su ženske usne najsenzualniji dio tijela, barem tako misle muškarci.

Praksa “slavljenja“ ženskih usana datira još iz starog Egipta, a do danas se opčinjenost njima samo proširila. Samo od jeseni 2012. do jeseni iduće godine, kozmetička industrija zaradila je (samo na preparatima za usne) 665 milijuna dolara! Također se konstantno povećava broj žena koje traže kozmetičke tretmane koji će im povećati usne.

Kako starimo mi, stare i naše usne

Kako starimo, tako i gubimo kolagen u našim usnama. Sunce, puno smijeha i sam život stvaraju bore na našem licu, a najviše na području oko usana, tanjeći i sušeći nježnu kožu tog područja. Zbog kombinacije ova dva faktora, usne izgledaju tanje i starije.

Postoje preparati koji, navodno, mogu “povećati“ usnice, neki gelovi to čine tako što iritiraju usnice pa one zbog iritacije nateknu. Naravno, postoje i kozmetički zahvati koji mnoge žene ne smatraju rješenjem. Takvi tretmani mogu završiti dugim i bolnim oporavkom, alergijskim reakcijama i oticanjem. Uz to, ne želite izgledati umjetno poput mnogih žena koje gledamo u časopisima.

Savjete kako vizualno povećati usne pronađite u našem članku Do punijih usana u tren oka!

A. A. 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo