Ljepota

Ljepota

Odaberite savršenu teksturu ruža za usne!

Riječ ruž dolazi od francuske riječi rouge, što znači crveno i sve do druge polovice 20. stoljeća ruž za usne bio je definiran isključivo nijansama crvene boje. Danas je na tržištu u ponudi širok izbor boja, nijansi, ali i tekstura ruževa za usne.

Lijepe usne privlače sve poglede, a kako biste imali savršeno našminkane usne, morate obratiti pozornost na nijansu ruža kao i boju tena, ali i na teksturu koja odgovara određenoj prigodi ili vremenskom razdoblju.

Donosimo nekoliko vrsta ruževa za usne kako biste mogli odabrati savršenu formulu za svoje usne.

Hidratantan

lRuž s hidratantnim svojstvima kao što su vitamin E, aloe vera i glicerin, namijenjen je suhim usnama. Usnama pruža izniman sjaj i hidrataciju.

Kremasti

Kremasti ruževi sadrže ulja i lagani su kao hidratantni. Potrebno ih je češće nanositi jer njihov učinak ne traje dugo. Na usnama najbolje izgledaju kad se nanose kistom za usne.

Mat

Mat ruž pruža dugotrajan učinak i nema sjaj. Ova formula pristaje mlađim djevojkama, a kako bi usne bile nježne i hidratizirane, potrebno je nanositi proizvode koji sadrže vitamin E ili aloe veru.

kProziran sjaj

Satenska, svilenkasta fina tekstura ruža sadrži ulja, a usnama pruža hidrataciju i proziran sjaj. Ovakvi ruževi su idealni za nježan, laganiji dnevni look, ali moraju se više puta nanositi.

Sedefast

Sedefasti i sjajni ruževi dobar su izbor za žene koje se žele isticati u mnoštvu. Njihova tekstura može usne učiniti suhima i ispucalima, stoga je potrebno njegovati ih hidratantnim balzamom za usne.

Dugotrajan

Mnogi poznati kozmetički brandovi nude ruževe čija se dugotrajnost garantira kroz gotovo cijeli radni dan. Njihova boja ostaje na usnama od četiri do osam sati, ali tekstura isušuje usne, stoga je potrebno koristiti i druge formule koje će usnama pružiti potrebnu hidrataciju.

 

Izvor: She.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo