Ljepota

Ljepota

Ove bi vas greške mogle stajati posla

CV ste nabrijali tako da izgledate kao idealni kandidat za posao, motivacijsko pismo je na mjestu – sada ostaje na vama da ostavite najbolji dojam na razgovoru za posao. Čuvajte se sljedećih beauty zamki koje bi vas mogle stajati posla.

Prema istraživanju britanske robne kuće Debenhams, poslodavci se najviše žgražaju nad neurednim noktima i to je prvo što primijete pri upoznavanju kandidata za posao. “Neuredni nokti s izguljenim lakom za nokte su definitivno zabranjeni, a za njih poslodavci kažu kako su najgora greška kada govorimo o dotjerivanju. To je prva stvar koju primijete kada se rukuju”, objasnila je Sara Stern, direktorica Odjela za ljepotu kuće Debenhams. Neuredan lak na noktima signalizira da ste ili nervozni ili nepripremljeni. Stern je dodala kako je ključ osiguravanja posla režim ljepote kojim njegujemo svoje tijelo.

Osim neurednih noktiju, među najgore estetske “prekršaje” spadaju ispucali vrhovi kose koji poslodavcu govore da ste lijeni, te mrlje od maskare oko kapka koje vas karakteriziraju kao osobu sklonu dobrim provodima. Nadalje, ako na svom tenu brižljivo radite u solariju, znajte kako je to izuzetno štetno za vaše zdravlje, jer znatno povisujete svoj rizik od razvijanja zloćudnog raka kože melanoma, nego vas križa o očima poslodavca jer se doimate kao osoba koja često uzima godišnji odmor.

Britanski istraživači nadalje savjetuju: našminkajte se, ali kao i sa svime ostalim u životu – vodite se načelom umjerenosti! Jarki crveni ruž ostavite za izlaske jer možete ostaviti dojam da ste željni moći, dok u kombinaciji s izrazito iscrtanim obrvama i jakim parfemom odašiljete znakove da ste “prekomjerno samopouzdani“. S druge strane, čisto lice bez šminke je također nepoželjno u korporativnom svijetu jer govori kako ste “u emocionalno lošem stanju“.

“Očigledno,
nanošenje šminke i parfema je jednako bitno kao i čista i ispeglana odjeća kada
idete na intervju za posao. Čini se da su prirodni izgled i umjerenost pravi
put do uspjeha“, zaključila je Stern.

Ako želite osigurati stopostotni uspjeh na razgovoru za posao, osim na svoj izgled pripazite i na način na koji se rukujete – on bi također mogao odlučiti o vašoj sudbini. više saznajte u članku: Kako se svidjeti nekome na prvu?

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo