Ovo vam nitko ne želi reći, ali evo što se događa kako starimo - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

Ovo vam nitko ne želi reći, ali evo što se događa kako starimo

Foto: Shutterstock

Gubite kosu, ali vam rastu dlake po čudnim dijelovima tijela? To se događa u procesu starenja…

Urednica rubrike ljepota magazina O Valerie Monrore, otkriva istinu o starenju o kojoj vam nitko ne želi govoriti.

Primijetili ste više dlaka na licu

Evo zašto se one pojave na mjestima gdje ih niste imali u mladosti  – zbog hormona. Iako mnogo žena bilo koje životne dobi može imati dlake na bradi ili iznad usnica, uvijek je to posljedica genetike i hormona. Kako starimo, naše tijelo gubi estrogen pa testosteron uzrokuje rast dlaka na dijelovima tijela gdje rastu muškarcima.

Isplačite se – evo 5 razloga zašto je to zdravo

Kosa postaje tanka

Nažalost, statistika govori kako 50 posto žena u postmenopauzi primijeti gubitak kose ali i činjenicu da ona postaje tanja. Nakon 40 te godine života od istog problema pati i 50 posto muškaraca. Smatra se da je razlog estrogen koji djeluje kao zaštitnik kose. Prvo ćete primijetiti da razdjeljak postaje širi i da gubite kosu na području iznad vrata.

Rijetke obrve

Primjećujete rupe tamo gdje bi trebale biti obrve? Nažalost, s godinama i one postaju rjeđe. Na sreću danas postoji nekoliko tehnika popunjavanja obrva, pa je ovaj problem lako riješiv.  Možete ih popuniti i olovkom. Također, one postaju i duže pa ćete ih kratiti škaricama.

Čini vam se da su vam uši i nos narasli

Ne, ne čini vam se. Iako uši rastu do šeste godine, a nos se razvije u ranoj mladosti, s vremenom se mekano tkivo ušiju i nosa oteže zbog opuštanja kože i mijenjanja strukture kostiju. Gubitak elastina i kolagena koji dolazi s godinama, također ne pomaže.

Herpes – spriječite ga na vrijeme

Zubi postanu vidljiviji

Ako vam se čini da su vam zubi izloženiji, razlog je taj što se desni povlače i otkrivaju korijen zuba. Najbolja preventiva je čišćenje kamenca kod stomatologa jednom godišnje i pravilna oralan higijena koja se provodi kod kuće.

 

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo