Ljepota

Ljepota

Rashladite se ledenim desertima

Ledene su poslastice siromašne kalorijama, a bogate okusima i antioksidansima. Rashladite se na zdrav način, bez suvišnih šećera…

Ako vas ni naših pet ideja za domaći sladoled ni tri maštovite limunade nisu uspjeli rashladiti, možda će uspjeti top pet recepata za drugačije ledene poslastice.

Ovi deserti su najbliži sladoledu, iako nije riječ o ovom ljetnom miljeniku. Osnovni postupak je jednostavan i jednak za sve recepte: ako su tekući sastojci u kombinaciji, ohladite ih i blenderu pomiješajte s voćem sve dok ne dobijete kašu bez grudica. Izlijte ju u kalupe za sladoled, čašice od jogurta ili zdjelice u kojima ćete ih poslužiti i zamrznite najmanje tri sata. Štapić za sladoled postavite tek nakon pola sata, kako bi se mogao održati uspravnim (ako ga postavite u kašu sobne temperature, neše se održati u ravnom položaju).

Ledene su poslastice siromašne kalorijama, a bogate okusima i antioksidansima. Rashladite se na zdrav način, bez suvišnih šećera…

1. Ledeni desert od zelenog čaja i jagoda

Prelijte tri jušne žlice listića zelenog čaja sa šest decilitara vrele vode i ostavite neka se infuzira tri minute. Čaj ocijedite i ohladite. Dodajte 60 mililitara ocijeđenog soka naranče i 150 grama jagoda pa sve obradite u blenderu i zamrznite.

2. Ledeni desert od borovnica i vanilije

U blenderu pomiješajte i usitnite 120 mililitara bezmasnog jogurta s okusom vanilije, 300 grama borovnica te jednu jušnu žlicu lalenih sjemenki. Ovaj ukusni desert sadrži velike količine kalcija, proteina, antioksidansa, probiotika i vlakna, što su sve preduvijeti za zdravlje! Ako vam ni to nije dovoljno, slobodno dodajte jednu bananu.

3. Ledeni desert od mrkve

Ovaj će se recept možda najmanje svidjeti mališanima, no to ne mora nužno značiti da nije ukusan. U blenderu usitnite jednu naranču, jednu jabuku bez kore, dvije mrkve srednje veličine s 350 mililitara vode. Za dodatnu slatkoću možete dodati jednu žlicu meda.

4. Ledeni desert od lubenice i jagoda

Pomiješajte 300 grama kraljice ljetnog voća, lubenice, sa 120 mililitara nemasnog jogurta s okusom vanilije ili limuna, jednim mangom narezanim na kriške i 300 grama jagoda.

5. Ledeni desert od breskve

Zavrijte vodu i napravite čaj od breskve (tri filter-vrećice). Ostavite neka se vrećice namaču 20 minuta, pa ohladite napitak. Čaj ulijte u blender te dodajte šaku listića metvice i 150 grama usitnjenih breskvi.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo