Što je BB krema? - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

Što je BB krema?

U prilici ste vidjeti reklame koje vas pozivaju da kupite BB kremu, a možda niti ne znate što je. BB je ustvari kratica za engleski izraz “Blemish balm”, i služi za prekrivanje nepravilnosti i posvjetljivanje kože.

Ove kreme su već neko vrijeme hit, mada je prva napravljena daleke 1960. godine od strane njemačkog dermatologa, a trend se proširio na Japan i Koreju gdje je koriste za posvjetljivanje tena, jer ako niste znali, Azijati obožavaju svijetle puti pa će uvijek izbjegavati sunce i koristiti pripravke poput BB kreme kako bi posvijetlili put.

BB krema –  sve u jednom

BB kreme se promoviraju kao proizvod “sve u jednom”, zamjena je za serum, podlogu i puder. Može se nanositi sama ili kao zamjena za tekući puder, što znači da je nanosite na kremu. Obično se preko dana nosi umjesto pudera, a na večer kao podloga za njega.

BB krema za porculanski ten i mlađi izgled kože

Ovo je krema s velikom koncentracijom vitamina B koji je dobar za kožu, također je vrsta balzama koji pokriva nepravilnosti kože i mrlje. BB kreme djeluju na obnavljanje površinskog sloja kože te bi vam nakon njihovog korištenja koža trebala biti glatka i mekana. Upravo zbog poticanja regenerativnih svojstva kože one se bore i protiv bora. Neke BB kreme imaju zaštitni faktor preko 30.

A. A.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo