Top pet navika zdravih ljudi - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

Top pet navika zdravih ljudi

Dodajte na popis obaveza pet stvari koje trebate učiniti prije odlaska na posao kako biste imali više energije tijekom dana za uživanje u stvarima koje uistinu volite.

Zdrave navike povećavaju izglede za sretniji i zdraviji život! Ne trebate ići u krajnost kako biste “upali” u zdravu kategoriju. Dodajte samo pet stvari u svoju svakodnevnicu i  lakše prođite kroz radni dan.

1. Popijete toplu vodu s limunom

Započeti dan čašom vode, preporuka je svih liječnika. Ako zagrijete vodu i u nju dodate malo limuna aktivirat ćete probavu i znati da je prva odluka tog dana bila usmjerena na vaše zdravlje.

2. Istegnite se

Istegnite se, otrčite krug oko zgrade – što god je po vašem ukusu. Priuštiti ujutro tijelu zagrijavanje ispravan je način za započeti dan – tijelu dajete energiju, otpuštate stres i “čistite” glavu od nepotrebnih misli.

3. Meditirajte

Odredite ritam dana sjedeći u miru barem dvije minute. Iznenadit ćete se koliko vas daleko mogu odnejti sretne misli …Bilo da odlučite meditirati ili samo sjediti u miru, podiči ćete svoje raspoloženje i staviti osmjeh na lice koji bi mogao na njemu ostati i cijeli dan…

4. Napravite popis obaveza

Evo konkretnog savjeta kako ćete napraviti raspored obaveza: Na početku svakog tjedan uzmite list papira i zapišite sve obaveze koje vas očekuju i koje se realno mogu završiti do kraja tjedan. Složite ih tako da napravite točan popis stvari koje morate napraviti prije ručka, nakon ručka i navečer. Započnite sa najvažnijim stavkama. Možete shvatiti da neke od njih i nisu tako bitne i da mogu pričekati. Ovakav način upravljanja danom dati će vam konkretan uvid u sve obaveze i tako ćete izbjeći stres i konstantnu napetost jeste li možda nešto zaboravili.

5. Doručkujte

Tu se nema što razmišljati – gladna osoba ne daje dobre rezultate na poslu, niti je najbolji sugovornik. Učinite sami sebi uslugu i započnite dan onako kako dolikuje ljudskom biću – doručkujte.

Što jesti prije odlaska na posao pročitajte u našem članku Zdrav doručak daje snagu i sprječava debljanje.

A. A.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo