Ljepota

Ljepota

Upletite kreativnost u vašu kosu!

Ukosnice, gumice i vaše ruke sve su što vam je potrebno za ovu maštovitu frizuru. I ne bojte se, postupak izrade je više nego jednostavan. Provjerite kako i vi možete osvježiti “običnu” pletenicu!

Donosimo vam nekoliko kratkih uputa uz koje će vaša kosa u kratkom roku poprimiti zanimljiv izgled! Postupak je vrlo jednostavan, piše stranica hairromance.com! Pletete klasičnu pletenicu, s tim da nekoliko pramenova tijekom pletenja ostavite slobodne, i oni padaju van, na ostatak raspuštene kose. Kada završite obje pletenice, ukosnicama ih na sredini glave učvrstite jednu iza druge (poput krune).

Pročitajte detaljnije kako do ove maštovite frizure!

Korak po korak tutorial

Frizuru možete raditi i na kovrčavoj i na ravnoj kosi. Ako kosu malo uvijete uvijačem, pramenovi koje ostavljate slobodne ljepše će padati na ostatak vaše kose

Za početak, odvojite pramen debljine pet centimetara na desnoj strani glave. Podijelite pramen na tri jednaka dijela i počnite plesti pletenicu.

frizura

Proces pletenja pletenice je uobičajen, lijevi pramen preklopite preko srednjeg i onda desni preko lijevog. Kada napravite taj prvi potez, odvojite dio kose (pramen) i pustite da slobodno pada. Njega više ne trebate upletati.

Kosu dalje pletite i u ravnomjernim intervalima odvajajte dio pramena i pustite da slobodno pada (pogledajte fotografiju). Kada ste ispleli pletenicu, učvrstite kraj gumicom.

frizura

Isto ponovite i na desnoj strani glave – ispletite pletenicu ostavljajući nekoliko pramenova da slobodno padaju i vrh pletenice učvrstite gumicom.

frizura

Uzmite ukosnice i svaku pletenicu učvrstite iza druge pletenice na sredini glave (neka frizura oblikom podjeća na krunu).

frizura

 

Korisni savjeti

  • Odvojite deblji pramen kose za pletenice. Tako ćete imati dovoljno “materijala” da dovršite pletenicu nakon što odvojite pramenove koji će slobodno padati.
  • Koristite male gumice, neutralne boje kako se ne bi jako isticale kada dovršite frizuru.
  • Ako imate jako dugu kosu, pletenicu možete presaviti na pola i tek onda učvrstiti ukosnicom.

frizura

foto: hairromance.com

D.Š.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo