Ljepota

Ljepota

Zašto je važno korisiti noćnu kremu i kako odabrati pravu

Kada osjetite da vam je koža suha i neugodno zategnuta, vrijeme je da u njegu uključite noćnu kremu. Naravno, potrebno je znati i odabrati pravu.

Noć je vrijeme kada se naš organizam odmara, ali za to vrijem naša koža radi vrlo intenzivno, a isto tako je to vrijeme kada se ona obnavlja skoro duplo brže nego danju. Kako se koža tijekom dana štiti od različitih vanjskih štetnih čimbenika, ona noću neutralizira nastalu štetu te se u to vrijeme povećava i proizvodnja kolagena. Portal tribune.com.pk donosi nekoliko savjeta o tome kako pravilno odabrati noćnu kremu.

Kako odabrati noćnu kremu

Stručnjaci smatraju da bi u 20-tim godinama noćna krema trebala sadržavati prirodne sastojke poput aloe vere, meda i esencijalnih ulja. Dame u 30-tim godinama bi trebale birati one s amino kiselinama, ceramide, retinol i ostale antioksidante.

Ako ste u 40-tim, najbolje je ulaganje u one kreme koje smiruju natečenost, umanjuju bore i pigmentaciju. Za žene u njihovim 50-tim i 60-tim godinama, važno je odabrati hranjivu i hidratantnu kremu za zrelu kožu kako bi vaše lice izgledalo zdravo tijekom cijelog dana.

Za vidljive rezultate preporučuje se nanošenje kreme otprilike 30 minuta prije odlaska u krevet, a osim na lice, nanesite ju i na dekolte i vrat.

Naravno, kako bi krema što bolje djelovala, obavezno je očistiti lice, a time ćete osim make upa ukloniti i sve nečistoće koje se u toku dana nakupe na površini lica.

A. A.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo