Ljepota

Ljepota

Znate li čemu služi i kako djeluje tonik za lice?

Shutterstock

Kako izgleda njega lica prije spavanja? Otprilike ovako: Skinemo šminku, operemo lice, nanesemo tonik, kremu i pomolimo se da se ujutro probudimo lijepe i blistave kao Jennifer Aniston.

Znamo što znači umivanje i mazanje kremom, ali izgleda da nismo baš sve sigurne što to točno tonik znači za njegu lica. Evo malog vodiča za sve nas;

Što tonik čini našem licu? Kada umijemo lice, prljavština i ostale nečistoće se mogu zadržati na koži, ali uz pomoć tonika se možemo riješiti i njih. Tonik će omogućiti koži da zadrži vlagu i održi balans PH razine, što će pospješiti prodiranje krema i seruma. 

Kada se tonik koristi? Služi kao zadnji korak pri čišćenju lica, ali je odlična podloga za kreme i serume. 

Evo kako dermatolozi štite kožu, a istovremeno ne izbjegavaju sunce

Kako se koristi? To će ovisiti o vašem tipu kože. Žene koje imaju masnu kožu bi trebale namočiti vaticu tonikom i nježno očistiti lice kako bi se riješile viška masnoća i nečistoća. Ako imate suhu kožu malo tonika stavite na dlanove i utrljajte ga u kožu kako bi se krema lakše upila. 

Kakav tonik koristiti? Ako imate normalnu kožu, potražite tonik koji sadrži ružinu vodicu ili kamilicu. Ako imate osjetljivu ali masnu kožu, nabavite tonik koji sadrži male postotke alkohola.

A. A.

Foto: Shutterstock 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo