Ljepota

Ljepota

Greške pri šminkanju koje te postaruju

Ako se pitate zašto izgledate starije kad se našminkate, odgovor bi mogao biti – šminkate se krivo!

Teško je ustati rano ujutro iz kreveta, još teže se našminkati, a najteže je kad vas ta ista šminka postara! Ne paničarite, lako je izbjeći greške pri šminkanju!

Greška 1: Koristite monotone boje

Nijansiranje lica različitim tonovima daje mu mlađi izgled. Umjesto da istom bojom uredite cijelo lice, suptilno bojama istaknite obrve, oči, obraze i usne.

Greška 2: Koristite krivu boju korektora za prikrivanje podočnjaka

Ako je korektor pretaman ili presvjetao sasvim sigurno će ostaviti dojam umornog lica. Ovu grešku možete izbjeći tako što ćete ga nanijeti na dnevnom svjetlu da sami možete procijeniti je li vam nijansa odgovara. Kad god testirate novi proizvod za šminkanje, prošećite s ogledalom kroz različito osvijetljene prostorije kako biste vidjeli je li boja u redu.

Greška 3: Izbjegavate podlogu za sjenilo

Preskakanje ovog koraka je osobito opasno ako na kapke nanosite tamne boje, crnu olovku ili tuš. Podloga će spriječiti razmazivanje šminke.

Greška 4: Koristite previše pudera

Suha, napudrana koža može izgledati puno starije nego ona čista. Ovaj dojam ćete izbjeći umjerenošću – jednostavno pripazite na količinu pudera koju stavljate na lice. Koristite translucentni puder kako bi izbjegli sjaj.

Greška 5: Preskačete kremu

Nikada ne stavljajte puder prije nego ste nanijeli kremu na lice i to po mogućnosti onu sa zaštitnim faktorom. Ako nanosite puder na suhu i ne nahranjenu kožu budite sigurni da ćete izgledati staro i umorno.

Greška 6: Volite zelenu boju

Šminka zelenih tonova ističe podočnjake i zbog nje čete izgledati puno starije nego što to uistinu jeste. Pri kupovini šminke birajte tople tonove koji će doprinijeti mladenačkom izgledu i svježini.

 A. A. 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo