Ljepota

Ljepota

Kako pravilno koristiti maskaru

Kažu da je da je dovoljno staviti maskaru na trepavice i ostatak šminke vam niti ne treba. No, znate li koje su prednosti i mane vaše maskare? Saznajemo za vas…

Ne traje vječno

Ovo ste već sigurno znali, ali da ponovimo: maskara uistinu ima rok trajanja! Najbolje ju je koristiti u periodu od tri do pet mjeseci, nakon čega riskirate bakterijsku infekciju oka, a to sigurno ne želite.

Skinite maskaru prije spavanja

Ostaviti maskaru preko noći može učiniti više štete nego što mislite. Maskara koja se suši preko noći uzrokuje ispadanje trepavica.

Pojačajte volumen

Sve želimo dugačke trepavice, a postoji mali trik kako to postići. Prije nanošenja prvog sloja maskare na njih nanesite puder u prahu. Isprobajte!

Nahranite svoje trepavice

Možda vam ovo nikad nije palo na pamet, ali i o trepavicama se treba brinuti. Prije spavanja nanesite na njih tanak sloj maslinovog ili kokosovog ulja, ali pazite da vam ne uđe u oči.

Držite oči širom otvorene

Ako ne želite maskaru po cijelom licu, od ključne je važnosti ne treptati! Ako je to inače vaš problem onda vam savjetujemo da otvorite usta. Da, kada su otvorena usta malo je teže treptati.

U velikoj ponudi maskara, bitno je pronaći onu koja vam odgovara. S obzirom na tip vaših trepavica, odaberite formulu koju trebate, a možete birati između maskara za produljivanje, volumen, vodootporne, dugotrajne ili one koja ne stvara grudice.

A. A. 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo