Ljepota

Ljepota

Male trikove šminkanja otkriva vam Ivana Bilandžija Billy

Pod kakvim se svijetlom šminkati, kako se pravilno nanose rumenilo i maskara? Što vas može postarati, a što pomladiti? Odgovore na ta pitanja vam daje naša poznata vizažistica Ivana Bilandžija Billy.

Šminkanje je dnevni ritual većine žena i svaka od njih ima svoju omiljenu paletu boja koju koristi. Ipak je važno poznavati određene trikove kojima ćete istaknuti sve prednosti na svom licu i postići željeni izgled.

Kako ne pretjerati s maskarom?

Previše nanesene maskare često vodi do neželjenog rezultata “Trepavice više ne djeluju fino i senzualno nego djeluju poput nepravilnih žičica…drage dame vjerujte mi što manje maskare to bolje jer ni vašoj frendici, a pogotovo vašoj boljoj polovici to nikako nije lijepo. Ako patite od kratkih trepavica vrlo je jednostavno aplicirati umjetne ili otići na ugradnju” , pojasnila je Ivana Bilandžija Billy te dodala da je idealan trik prerezati in line trepavice na pola te samo polovicu aplicirati na kut kapka.

Zbog krive šminke možete izgledati starije

“Puno je pogrešaka u šminkanju, a najčešća pogreška previše smeđih i crnih tonova, puno bronzera ili bronzata, ciglrot rumenila ili jako tamno smeđih rumenila. Šminkajući se tako nikako nije moguće postići mladolik svjež efekt koji je svima bitan, a ako i volimo djelovati tamnije bitno je T zonu ostaviti u našoj boji tena, a tamniji izgled postići parcijalnim sjenčanjem lica.”, napominje Billy. Odlučite se za rumenilo svježe boje, boje lososa, roze, boje marelice, boje breskve.

Kako pravilno nanijeti rumenilo?

Kada govorimo o rumenilu bitno je da preko dana budete umjereni, a to čete postići adekvatnim kistom koji ne treba biti velik. Nikako nemojte koristiti kistove za puder kako bi na lice nanijeli rumenilo jer ćete prekriti puno veću površinu nego što je potrebno. “Rumenilo se nanosi tako da se kistom povlači prema liniji kose tj. uhu, dakle samo područje na koje ga stavljamo je malo tako da je apsolutno pogrešno koristiti kist kojim prekrijemo polovicu lica”, zaključuje naša sugovornica.

Idealno svjetlo za šminkanje je prirodno, no kako ga nismo u mogućnosti imati 24 sata na dan, bitno je cjelokupni make up nanijeti pod istim izvorom svjetlosti.

A. Abrahamsberg

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo