Očuvajte svoje trepavice i zaboravite na njihovo ispadanje! - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

Očuvajte svoje trepavice i zaboravite na njihovo ispadanje!

Ako žene vole neke dlačice na svom tijelu, onda su to definitivno (i jedino) trepavice. Bitno da su što duže, što gušće, što ljepše, što veće…

Trepavice su bitne kao i dobra frizura, a kada je njihov fantastičan izgled u pitanju, nije teško potrošiti ni novac ni vrijeme na tretmane i najnovije proizvode. Naša sugovornica, kozmetičarka Manuela Šapro, ističe kako za lijepe trepavice sve kreće od njege i skidanja šminke, a najčešći problem s trepavicama je njihovo pretjerano ispadanje.

– Ispadanje trepavica normalan je i prirodan proces kao i kod svih dlačica na tijelu i vlasištu. Ako ispadanje vidno prorijedi trepavice i ako je to progresivan proces, svakako ga ne smijemo zanemariti – objašnjava Manuela Šapro i dodaje:

Uzroci ispadanja trepavica

– Uzroci ispadanja trepavica mogu biti: manjak vitamina i minerala, stres, alergija na kozmetiku (maskaru), pretjerano trljanje trepavica prilikom odstranjivanja vodootpornih maskara, ali i neki drugi zdravstveni problemi najčešće poremećaji u radu štitnjače.

Najdjelotvornija njega trepavica koja ne iziskuje puno vremena i nije skupa je kombinacija ricinusova i jojobina ulja koje možete koristiti za skidanje maskare s očiju, ali i kao djelotvorno sredstvo za brži rast trepavica, njihovu gustoću i sjaj, otkriva kozmetičarka:

Najbolje ga je nanositi svaku večer prije spavanja. Ulje se nakapa na blazinicu ili čistu četkicu za maskaru te lagano umasira u korijen trepavice .

A kako ćete postići famozan izgled, već je stvar ukusa. Danas nam je dostupno doista sve; od umjetnih trepavica do ekstenzija, bojenja i minivala… Bitno je samo da odaberete ono što najviše odgovara vašoj osobnosti i stilu života.

Savjeti kozmetičarke Manuele Šapro

  • Želite li imati zdrave i lijepe trepavice, vodite svakodnevnu brigu o njima. Najbitnije je redovito uklanjanje maskare s trepavica nježnim pokretima. Najbolji su dvofazni odstranjivači namijenjeni baš za uklanjanje maskare. Na vlažnu ocijeđenu blazinicu nanesite nekoliko kapi odstranjivača te ga prislonite nekoliko sekundi uz trepavice da se maskara počne sama otapati.
  • Nakon toga nježnim pokretima uklonite ostatak maskare. Ne koristite staru šminku kojoj je prošao rok trajanja. Ne zaboravite da je zdravlje iznutra najbitniji faktor za lijepu kožu, kosu, nokte i trepavice.
  • Ako su vam trepavice tanke i kratke, najbolje rješenje su ekstenzije. Ekstenzije su puno bolje rješenje od umjetnih trepavica jer ne otežavaju kapak, lijepi se jedna po jedna na vaše prirodne trepavice, daju prirodan i lijep izgled oku i, što je najbitnije, dugo traju.
  • Minival i bojenje trepavica odlična su rješenja za one koji samo žele naglasiti prirodnu punoću i boju jer nakon minivala i bojenja prirodne trepavice izgledaju duže i punije i nije ih potrebno šminkati.     

Odaberi pravo ulje za svoj tip kose!

Autor: Maja Posavec

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo