Ljepota

Ljepota

Trikovima do najljepše kovrčave kose

Foto: Shutterstock

Ako ste vlasnica kovrčave kose sigurno ste barem jednom poželjeli da bude ravna jer ju je lakše obuzdati. To možda i je istina, ali svi se slažu da od njegovanih kovrča ne postoji ljepša frizura. Naučite kako ih pravilno njegovati.

Kovrčava kosa zahtijeva više njege, pa biste tako kosu trebali dubinski regenerirati jednom tjedno, redovno koristiti serum ili ulja te izbjegavati sušilo za kosu i četkanje.

Što još možete učiniti za svoju kosu?

Ne pretjerujte sa šamponom

Kovrčava kosa je prirodno suha, a prečesto pranje je može učiniti lomljivom i “isprati” sva prirodna ulja s tjemena koja su joj potrebna. Preporuka je prati kosu blagim šamponom svakih nekoliko dana tako da ga utrljate na tjeme, a ostatak pustite da se opere ispiranjem kose. 

Oprezno pri odabiru stilista

Odaberite salon koji se zna pobrinuti za kovrčavu kosu. Ona se ne bi trebala šišati mokra jer se kovrče “skupe” kada se suše pa biste mogli izaći iz salona s bob frizurom, dok ste vi željeli samo skratiti vrhove…

Preparati za kovrčavu kosu

Spomenuli smo da je sklona isušivanju pa je važno uvijek imati preparat koji će razdvojiti kovrče i učiniti ih sjajnima. Za najbolji rezultat odaberite one namijenjene vašoj kosi. Obratite pažnju da sadrže najbolje komponente, a to su palmino ulje, shea maslac ili ulje avokada.

Ne sušite i ne četkajte mokru kosu

Kovrčava kosa se lako lomi, a četkanjem možete samo pogoršati situaciju – zaboravite na četku i nabavite češalj. Idealno bi bilo da još mokru kosu, na kojoj je regenerator, “raščešljate prstima” jer tako možete biti sigurni da niti jedna dlaka nije slomljena.

Oprezno sa sušilom za kosu

Morate biti oprezni kada rukujete sušilom za kosu – ono može biti vaš saveznik ili najveći neprijatelj (uz vlagu iz zraka, dakako). Kako biste izbjegli “napuhanu kosu” koja izgleda kao da je natapirana, veći dio kose osušite na zraku i tek tada koristite sušilo s nastavkom koji usmjerava zrak. Dok sušite kosu, “gnječite” kovrče rukama.

Ana A. 

Foto: Shutterstock

Što nam kosa govori o zdravlju srca?

Kako odabrati ulje za njegu kose?

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo