Ljepota

Ljepota

Video: Boje metvice i bakra na očima

Mačkaste, zavodljive oči i jarke, ljetne boje glavna su karakteristika ovog izgleda koji donosi poznata šminkerica društvenih mreža, Marlena s bloga Make Up Geek! Izvadite tirkizno i bakreno sjenilo i prihvatite se kistića za šminku!

S obzirom da je dramatičan, idealan je za noćni izlazak, no njegova ga nježna boja metvice čini prikladnim i za nošenje po danu. U tom slučaju preskočite tamnije sjenilo i deblji nanos tuša za oči ili umjetne trepavice.

1. Započnite nanošenjem podloge za sjenilo, po mogućnosti u zelenoj boji metvice, na područje kapka, ali ne i preko pregiba.

2. Na područje pregiba nanesite bež-smeđu boju tek nekoliko nijansi tamniju od boje vaše puti.

3. Koristeći kapi za oči s vitaminom E ili sprej za fiksiranje, metalizirajte bakreno sjenilo u prahu. Tako ćete dobiti mokru teksturu i metalni odsjaj sjenila. Nanesite ga plostnatim kistom za sjenilo na vanjski kut oka (na vanjsku trećinu).

4. U unutrašnji kut kapka i preostali dio nanesite nježnu, sjajnu boju metvice i dobro izblendajte kako prijelaz između bakrene i zelene ne bi bio grub i očit. Za blaži, dnevniji izgled, možete oči iscrtati tušem i lagano ga izvući za mačkasti izgled.

5. Ako ciljate na dramatičan izgled, tamnosmeđim sjenilom iscrtajte malo slovo V u vanjskom kutu i izblendajte. Na dvije trećine donjeg ruba kapka nanesite smeđu olovku za oči, pa tu liniju omekšajte tamnosmeđim sjenilom. Također, gornji kapak iscrtajte tekućim tušem i izvucite rep linije za mačkasti izgled.

S obzirom na to da su oči dramatične, obrazi i usne bi trebali biti neutralni. Na vama je da odaberete nijanse koje bolje odgovaraju vašem licu: roze ili breskvaste. Naš savjet: slaže se uz Tirkizno-zlatnu manikuru s efektom ispucalog laka.

K. Pužar

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo