Ljepota

Ljepota

Može li vam joga lica pomoći da izgledate mlađe? Isprobajte s ovim vježbama! 

Joga za lice uključuje različite vježbe usmjerene na mišiće lica, vrata i tjemena. Opći cilj i svrha joj je vraćanje elastičnosti kože, izglađivanje sitnih bora te poboljšanje snage i tonusa mišića. Osim fizičkih dobrobiti, joga za lice može pomoći u smanjenju stresa i potaknuti opuštanje. 

Joga za lice je niz vježbi koje pomažu u toniranju i jačanju mišića lica, što može pomoći u smanjenju bora i poboljšanju elastičnosti kože. To je sjajan način da poboljšate svoj izgled bez pribjegavanja skupim i potencijalno štetnim estetskim zahvatima.  

Joga za lice uključuje različite metode vježbanja usmjerene na mišiće lica, vrata i tjemena. 

  • Joga za lice smanjuje pojavu sitnih bora dok poboljšava elastičnost kože i snagu mišića. 
  • Joga za lice je korisna jer je jeftinija i manje invazivna od drugih tretmana protiv starenja. 

Metoda joge lica 

Kako starimo, smanjuje se proizvodnja proteina poput kolagena i elastina koji se nalaze u koži. Ovi proteini pomažu u održavanju čvrstoće i elastičnosti kože. Osim toga, mišići se počinju stanjivati. Ovi učinci uzrokuju bore i opuštenu kožu. Vježbe za lice potiču cirkulaciju krvi kako bi pomogle koži da izgradi kolagen, elastin i ojača tonus mišića. Ovom metodom izgladit ćete fine bore i dati čvrst ten. 

Joga lica koristi različite tehnike vježbanja: 

  • Izometrijske vježbe. Uključuje zatezanje ili kontrakciju pojedinačnog mišića ili skupine mišića. Izrazi lica usmjereni su na različite skupine mišića u gornjem, srednjem i donjem dijelu lica. Isturene usne ili namršteno čelo primjeri su izometrijskih vježbi. 
  • Izotonične vježbe. Uključiti kontrakciju mišića protiv otpora. Primjer ove vježbe je podizanje obrva na nekoliko sekundi i njihovo polagano otpuštanje kako bi se smanjile bore na čelu. 

Zašto je joga lica korisna? 

Osim fizičkih dobrobiti, popularnost joge lica raste iz dva ključna razloga: 

Jeftinija je. Kada su u pitanju estetski zahvati kao što su kemijski pilinzi, botox, dermalni fileri, laserski tretmani, facelifting i plastična kirurgija, ti tretmani zahtijevaju vrijeme, energiju i novac 

Manje invazivan. Profesionalni tretmani često su invazivni, zahtijevaju vrijeme zacjeljivanja vaše kože i ponekad mogu biti bolni. 

Vježbe za lice – zbogom borama u šest jednostavnih koraka

Vježbe joge za lice 

Isprobajte ovih nekoliko vježbi za lice kod kuće, svaku aktivnost ponovite u tri kruga. 

Podizač obraza 

Ova vježba pomoći će ojačati mišiće obraza i poboljšati gornju usnu. 

Otvorite usta i oblikujte “O”. Nasmiješite se kako biste podigli obraze i postavili gornju usnu iznad zuba. Stavite kažiprste na vrh obraza. Razmislite o guranju obraznih mišića prema očima prije otpuštanja obraznih mišića da se opuste. Polako spustite obraze. 

Ponovite ovaj korak deset puta. Deseti put držite mišiće obraza što je više moguće najmanje 20 sekundi prije otpuštanja. 

Podizač obrva 

Ova vježba podiže obrve i zaglađuje bore na gornjim kapcima i između obrva. 

Nasmiješite se, zatim s tri vrha prsta obje ruke pritisnite obrve. Dok se smiješite, pokušajte se namrštiti i pomicati obrve na prstima. 

Zatvorite gornje kapke i podignite očne jabučice prema gore kao da gledate u strop. Zadržite položaj 20 sekundi, ne zaboravite duboko disati, a zatim otpustite. 

H-A.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo