Ljepota

Ljepota

5 jednostavnih načina kako zaštititi kožu od utjecaja hladnog zraka

Shutterstock

Hladno vrijeme koža ne voli, potrebna joj je zaštita.

Hladno vrijeme i niska razina vlage u zraku mogu u velikoj mjeri utjecati na isušivanje kože, a ako se izlažete vjetru, koža može pucati pa čak i doći do krvarenja. Stanja kože, poput ekcema i psorijaze mogu isto tako tijekom zime stvarati probleme. 

Kreme koje koži nude vlagu su dobar izbor, ali možete učiniti još nekoliko stvari kako bi kožu očuvali do toplog proljeća. 

1. Izbjegavajte tuširanje vrućom vodom

Tuširanje toplom vodom ili topla kupka su idealni za hladne dane, ta navika može kožu lišiti važnih ulja. Kada je to moguće, koristite mlaku vodu, pa i kad perete lice ili ruke. 

2. Odaberite najbolju kremu za kožu

stara krema koju koristite tijekom cijele godine možda nije idealan izbor za zimu. Krema ne mora biti masna da bi hranila kožu, važno je potražiti onu koja sadrži lipide. Ako vam je koža jako suha, možete koristiti i serume koji koži daju vlagu prije nanošenja kreme. 

Stalno perete ruke i koža vam je suha? Dermatologinja otkriva genijalan trik za odabir sapuna

3. Ne zaboravite zaštitni faktor

Vrijeme je da zapamtite da se kreme sa zaštitnim faktorom ne nanose samo ljeti. Sunce je tu i zimi i ozbiljno može naštetiti vašoj koži. Kremu nanesite na lice i ruke 30 minuta prije nego izađete iz kuće. Ako ostajete vani dulje vrijeme, ponovite proces.

4. Naučite više o svojoj koži

Ako se volite izlagati suncu, ali i ako od njega bježite, ne izbjegavate preglede kod dermatologa ako primijetite bilo kakvu promjenu na koži. Ako se pojavila nova izraslina, ili stara mijenja oblik i boju, ako dolazi do krvarenja ili vas to mjesto na koži svrbi, posjetite liječnika.  

Ovih 7 proizvoda za kožu jednako dobro djeluju kao i profesionalni tretmani u ordinacijama

5. Ne izbjegavajte dermatologa

Ako posjetite dermatologa jednom godišnje, to se može smatrati dobrim ulaganjem. On će analizirati vaš tip kože i savjetovati vam koje proizvode koristiti.  Ako imate određene probleme kože, on će vam dati lijek. 

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo