Ljepota

Ljepota

Bole vas leđa? Masaža s uljem đumbira mogla bi pomoći

Efekt grijanja koji pruža ulje đumbira u kombinaciji s masažom može biti djelotvoran način za smirivanje boli u donjem dijelu leđa.

Australsko je istraživanje, provedeno prije par godina nad 140 osoba starih 60 i više godina, kojima je dijagnosticirana kronična bol u donjem dijelu leđa, pokazalo kako masaža nudi odlično trenutno opuštanje. 

Ovi su biljni čajevi odličan izbor ako vas muči grlobolja, kašalj i prehlada

Pola ispitanika je dva put tjedno, pet tjedana, pristupalo običnoj Tajlandskoj masaži, ostali su isto vrijeme provodili na Švedskim masažama đumbirovim uljem. Iako se ispostavilo da su masaže svakako dobre za olakšavanje boli, masaža đumbirom je dala bolji rezultat kada je u pitanju poboljšanje pokretljivosti i smanjenja osjećaja boli. Đumbir je također pokazao kako sadrži protuupalna svojstva. 

Esencijalan ulja za masažu leđa

Danas sve više ljudi pati od boli u leđima ili će istu doživjeti kroz život… Ovisno o ozbiljnosti problema i o tome prati li bol i upala, ovo stanje može uvelike otežati svakodnevicu jer svaki korak i pokret može postati težak. Uz lijekove i vježbanje, pomoći vam mogu i prirodna ulja, a za neka od njih su i kliničke studije potvrdile djelotvornost. 

Kardiolozi otkrivaju 25 nevjerojatnih načina na koji paze na tlak i štite svoje srce

Ovo su ulja koja bi vam mogla pomoći:

Ulje peperminta
Ulje limunske trave
Ulje lavande
Ulje eukaliptusa

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo