Centar Bella njeguje i čuva vašu kožu! - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

Centar Bella njeguje i čuva vašu kožu!

Koža. Što bismo bez nje? Ona ne samo da čuva naše unutrašnje organe, nego nas i štiti od infekcija, radijacije i dehidracije. Utopljava nas i čini lijepima.

Koža ima dva sloja. Dermis je unutrašnji donji sloj koji sadrži dermalne stanice koje čine temelj svih kožnih stanica, te mrežu krvnih žila, žlijezdi i živčanih završetaka.

Vanjski sloj kože naziva se epidermis, a sastoji se od dermalnih stanica koje gube vlažnost krećući se prema površini. Površina kože je mješavina tih mrtvih epidermalnih stanica koje se ljušte i otpadaju i konstantno zamjenjuju novima.

kDermis se sastoji u velikom djelu od kolagena koji daje koži čvrstoću i strukturu. Utkane između dermisa i epidermisa su površine elastina koji daje koži elastičnost.

Kolagen čini i do 70 posto kože i 20 posto cijeloga tijela. Zato je dobro stanje kolagena važno i za dobro stanje cijelog organizma!

Prema nekim istraživanjima godišnje se starenjem gubi oko 1 posto kolagena kod normalne odrasle zdrave osobe. Ovaj proces se može uvelike usporiti, nekim novim tehnologijama kao što je radiofrekvencija, a možda i određenim dijelom povratiti.

Ishrana je fundamentalno uključena u svaki proces razvoja i zdravlja kože. Počevši od dermisa, kolagen nastaje kad vitamin C pretvara aminokiseline u hidrokiseline.

kZnači, bez vitamina C nema kolagena.

Fleksibilnost kolagena i elastina smanjuje se vremenom, a uzrok tome su oštećenja nastala uzrokovana slobodnim radikalima. Oštećenja se mogu smanjiti i limitirati antioksidantima poput vitamina A, C i E te selenom.

Esencijalne masne kiseline predstavljaju glavni građevni materijal membrana naših stanica, tkiva, organa pa i čitavog organizma. Definiraju naše zdravlje, psihičke i fizičke sposobnosti, ali i naš izgled… Nedostatak esencijalnih masnih stanica suši kožu.

Zdravlje stanica kože ovisi i o dovoljnoj količini cinka koji je potreban za adekvatnu proizvodnju nove generacije kože. Nedostatak cinka dovodi do strija i lošeg zacijeljena i povezuje se sa širokim spektrom problema kože varirajući od akni do ekcema.

kStanice kože isto tako proizvode kemikaliju koja uz prisustvo sunčeve svjetlosti stvara vitamin D koji je potreban za održavanje balansa kalcija u organizmu.

Kako sačuvati zdravu kožu?

Za zdravu kožu limitirajte unos alkohola, kave, cigareta, šećera i zasićenih masti (meso i mliječni proizvodi), povećajte unos svježeg voća, povrća, vode, čajeva i prirodnih sokova. Voće i povrće bi trebalo biti iz eko proizvodnje jer pesticidi i herbicidi osim što umanjuju nutricionističku vrijednost utječu i na naše zdravlje. Isto tako važno je uzimati multivitamine i mineralne nadomjeske, te najmanje 1000 mg vitamina C dnevno.

Upoznajte radiofrekvenciju!

Zagrijavanje kože ovom metodom dovodi do poboljšanja metabolizma stanica, povećanja mišićnog tonusa i elastičnosti tkiva te aktivacije fibroblasta i stvaranja novog kolagena. kUspješno se koristi kod sljedećih indikacija:

  • pomlađivanje kože, (skin rejuvenation, tissue tightening)
  • poboljšanje mišićnog tonusa
  • uklanjanje celulita
  • uklanjanje masnih naslaga
  • poboljšana relaksacija kože
  • poboljšan izgled crvenih strija

RDT – radialna endodermna terapija

Spomenuta terapija poznatija je kao vakuum. On dovodi do distenzije kapilara, vazodilatacije prokrvljenosti površinskog sloja kože, a samim time i brže detoksikacije, izmjene tvari/toksina u površinskom djelu kože.

Ako želite više informacija o ovoj temi, javite se djelatnicima Centra Bella na info@centar-bella.hr
ili 01/4550-107.

Želite isprobati spomenute tretmane? Čitatelji portala Ordinacija.hr
mogu iskušati radiofrekvenciju s njegom lica uz promotivne cijene!

Ukoliko
pak voljenoj osobi želite pokloniti opisane tretmane, u Centru Bella
možete kupiti poklon bonove u vrijednosti od 300, 500 i 1,000 kn uz
popust od 10 posto!

Više informacija potražite na www.centar-bella.hr ili na adresi Kneza Višeslava 3, Zagreb.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo