Lagane dnevne kreme njeguju i osvježavaju - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

Lagane dnevne kreme njeguju i osvježavaju

Lako se upijaju, ne ostavljaju masne tragove, osvježavaju kožu i savršena su podloga za ljetnu šminku. Za dnevnu njegu lica, ljeti je najbolje odabrati hidratantne proizvode lagane teksture.

Kako djeluju na koži?

Hidratantni proizvodi sadrže sastojke koji koži trenutno pružaju osjećaj svježine.

Medu aktivnim tvarima koje zadržavaju vodu u površinskom sloju kože ističu se neke tvari poput aminokiselina ili ekstrakta hibiskusa. Posebni biljni kompleksi povećavaju proizvodnju prirodnih elemenata prisutnih u koži, čija je uloga da zadržavaju vodu u površinskim stanicama.

kStabilan i otporan hidrolipidni film sprječava gubitak vode iz površinskih slojeva kože. Stoga hidratantni proizvodi sadrže aktivne tvari poput biolipida i ceramida, koji kožu čine jačom i otpornijom.

Kako ih treba nanositi?

Proizvod se nanosi na čistu i suhu kožu, lagano tapkajući jagodicama prstiju po čelu, nosu, obrazima i bradi.

Poželjno je da se proizvod nanese i na vrat i dekolte kako ne bi došlo do dehidracije kože na tom području koje je, zbog dubokih izreza i raskopčanih košulja, stalno izloženo suncu. Ako koža odmah upije proizvod, može se nanijeti još jedan sloj.

Ipak, ne treba pretjerivati s količinom jer je koža u stanju apsorbirati samo određenu količinu proizvoda. Višak je beskoristan i može izazvati neugodne reakcije.

 

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo