L`Erbolario faktori zaštite od sunca optimalno štite od zračenja! - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

L`Erbolario faktori zaštite od sunca optimalno štite od zračenja!

L`Erbolario proizvodi za zaštitu od sunčanja izučavani su u Laboratoriju za
istraživanje i razvoj, kako bi primjereno dozirali UVA i UVB filtere i tako blokirali štetno zračenje. Omogućuju postizanje lijepe tamne boje kože i optimalno štite od zračenja.

Vjeran kao i uvijek najstrožim parametrima ozbiljnosti i korektnosti u odnosu s kupcima, L`Erbolario je pravovremeno prigrlio sve preporuke Europske komisije za reguliranje pokazatelja zaštite od sunca.

lTakve preporuke između ostalog propisuju razmatranje proizvoda za zaštitu od sunca, ali samo i isključivo onih preparata koji su u stanju pružiti zaštitu od UVB i UVA zračenja veću od 6. Iz tog je razloga L`Erbolario promijenio formule svih svojih proizvoda s faktorom zaštite od sunca (SPF-a) višim od 6.

Europska komisija uz to priznaje da je Međunarodna metoda zaštite od sunca jedina metoda kojoj treba pribjeći u određivanju pokazatelja zaštite i poziva sve proizvođače ovih proizvoda da se pridržavaju ove jedne jasne i shematske klasifikacije. Temeljem ove klasifikacije svi proizvodi za zaštitu od sunca dijele se na četiri skupine. Svaku obilježava manji ili veći faktor zaštite sukladno niže navedenoj tablici:

KategorijaPokazatelj SPF
(faktor zaštite od sunca)
Niski faktor zaštite 6
10
Srednji faktor zaštite15
20
25
Visoki faktor zaštite30
50
Veoma visok faktor zaštite50+

Na svakom L`Erbolarijevom proizvodu zaštite od sunca (izuzev za mirisavu mast za intenzivno tamnjenje i za proizvod Aquasole koji ne sadrže filtere pa se stoga smatraju običnim pomoćnim sredstvima za hidrataciju i hranjenje kože tijekom izlaganja kože suncu) nalazi se broj vezano za ovakvu podjelu na proizvode sa zaštitnim faktorom od 6 do iznad 50. Broj ukazuje na sposobnost proizvoda da učinkovito blokira, ublažava djelovanje UVB i UVA zračenja.

Simbol UVA na svakoj kutiji i bočici naših preparata za zaštitu od sunca znači da proizvod odgovara propisima Europske komisije, ili da jamči zaštitno djelovanje od UVA zračenja jednako 1/3 kompleksnog faktora zaštite od sunca (proizvod zaštite od sunca s faktorom zaštite 30, npr. jamči zaštitno djelovanje od UVA zračenja jednako ili veće od 10.)

 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo