Mekane usne su moguća misija

lice, zena, usne, rozaceja

Ako su dijamanti ženini najbolji prijatelji, onda ja ruž njezina srodna duša.

Čak i sa savršenom šminkom, ako ne naglasi usnice, većina žena se ne osjeća potpuno. Bilo da se radi o jarkom ružu ili sjajilu, usnice "vole" imati svoj lijepi "prekrivač".

A kako postići da su usne putene, mekane i zavodljive – evo nekoliko savjeta.

1. Piling

Laganim pilingom usnica i područja oko njih uklonit ćete mrtvi, neželjeni dio kože. Dobar trik je vazelin na četkici za zube, ne onoj koju već koristite. Uglavnom, nanesite vazelin na četkicu i lagano trljajte usnice – neželjene mrlje će nestati. Također možete napraviti balzam i piling za usne iz kućne radinosti.

2. Balzam

Odaberite balzam za usne koji je bogat vitaminima C i E te glicerinom. Ovi vitamini hrane usnice i čine ih mekšima.

3. Ruž

Iako je velika pomama za mat ruževima koji dulje traju, ponekad odaberite one sjajnije jer oni hidratiziraju usnice. Sjajni ruž je prikladniji za večernje sate.

4. Godine na usnama

Jedan od prvih znakova starenja su linije oko usana, na kojima ruž tako rado "zaglavi". Jedina pomoć je svakodnevna prevencija, a kasnije ćete sami sebi zahvaliti prekrasnim osmjehom. Koristite ruževe ili balzame koji u sebi sadrže retinol i tako njegujte svoje lijepe godine.

5. Pravilno korištenje olovke za usne

Uzmite olovku nešto tamniju od ruža i obrubite usnice lagano prelazeći na vanjsku liniju zbog efekta punijih usana. Zatim uzmite četkicu i olovku razmazujte prema usnicama. Na kraju u većim količinama nanesite svjetliji ruž.

6. Zaštita od sunca

Kako usnice imaju malu količinu melanina, potrebna im je zaštita od sunca. Uvijek odaberite balzam sa zaštitnim faktorom!

7. Izbjegavajte loše navike

Pušenje primjerice loše utječe na izgled usnica jer ostavlja neugledne mrlje. Prekomjerno lizanje usnica može ih učiniti grubljim, a slina im oduzima prirodnu vlažnost. Također, koliko god da ste nervozni, nemojte gristi usnice jer su osjetljive, lako pucaju i podložne su infekcijama.

8. Prava nijansa ruža

Ako je neka boja ruža u trendu, ne znači da vam odgovara. Također isprobavanje ruža na zapešću nije baš najsretnije rješenje, tako vidite boju ali ne i to kako će vam ona stajati na usnama i o odnosu na lice.  Za početak uvijek izaberite nježnije ruževe, za svjetlije djevojke neka to bude bež – ružičasta nijansa, a za tamnije bež – smeđa. Neutralne boje svima dobro stoje, a samo pojedinci mogu nositi jarke. Znate li odabrati savršenu nijansu ruža?

Izvor: She.hr

 Prati nas na Viber Public Chatu!