Ljepota

Ljepota

Mogu li estetski tretmani prevenirati debljanje? Ovo su 4 najveća mita o oblikovanju tijela kod stručnjaka

Unatoč svim tehnološkim skokovima, tretmani za oblikovanje tijela nisu čarobni štapić koji uništava svu masnoću, već efikasna pomoć za osobe koje žele neinvazivno i postupno doći do ciljane težine.

Liposukcija se koristi za preoblikovanje tijela trajnim odstranjivanjem nakupina masnog tkiva. Postupak je vrlo uspješan, a rezultati, za razliku onih dobivenih tretmanima – odmah vidljivi, jer se pomoću njega odstranjuje suvišno masno tkivo iz tijela zajedno sa stanicama u kojima se mast taloži. Preporučuje se svima onima koji žele izgubiti velik broj kilograma, u kratkom roku, te su pritom voljni prebroditi oporavak nakon operacije.

I dok smo vas ovdje upoznali s tretmanima koji pomažu bez odlaska pod nož, sada smo zamolili voditeljicu odjela kozmetologije Poliklinike Bagatin Anu Mogulić da razbije najčešće mitove o neinvazivnim tretmanima ljepote.

MITOVI U KOJE TREBATE PRESTATI VJEROVATI

Mit 1: Neinvazivno oblikovanje tijela nije učinkovito

Ovo područje estetike razvija se iznimnom brzinom, dok nove tehnike i uređaji postaju sve bolji i dostupniji, rezultati njihove primjene također postaju sve učinkovitiji. Kod neinvazivnog oblikovanja tijela valja razumjeti da rezultati nisu trenutni te da je potrebno nekoliko tretmana kako bi klijenti vidjeli rezultate. Primjerice, kod redukcije masnih stanica Emerald hladnim laserom, za postizanje optimalnih rezultata preporučuje se 7 tretmana.

Mit 2: Svi neinvazivni tretmani su isti

Ovo jednostavno nije istina. Svaki neinvazivni tretman za oblikovanje tijela, zbog svojeg specifičnog mehanizma djelovanja, ima idealnog kandidata. Primjerice, CoolSculpting kriolipoliza namijenjena je osobama blizu idealne tjelesne težine, koje žele smanjiti masno tkivo na nekom području. Emerald hladi laser, s druge strane, idealan je za osobe koje žele izgubiti veći broj centimetara u obujmu.

14 korisnih vježbi za mozak koje se na prvu čine lagane, ali možete li ih odraditi sve?

Mit 3: Oblikovanje tijela sprječava buduće debljanje

Tretmani za oblikovanje tijela ne sprječavaju debljanje. Oni reduciraju masne stanice na ciljanom području kako bi preoblikovali i oplemenili tijelo, ali se te masne stanice i dalje mogu povećati i uzrokovati debljanje. Zato je neophodno pridržavati se uputa stručnjaka te oformiti nove, zdrave životne navike kako biste održali svoje rezultate.

Mit 4: Neinvazivno oblikovanje tijela nije pristupačno i isplativo

U usporedbi s kirurškim zahvatima, neinvazivni tretmani izuzetno su pristupačni. U trošak pojedine intervencije potrebno je uračunati i pripremu, moguće zastoje ili komplikacije te oporavak, a pošto većine toga prilikom neinvazivnog oblikovanja tijela nema i troškovi su znatno manji.

Svi pričaju o retinolu! No, smijete li ga koristiti i koje kombinacije obavezno u njezi izbjegavati?

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo